Lyt til brølende kronhjorte

Kronhjorte er ikke stilfærdige dyr. I hvert fald ikke når de brøler i brunsttiden. Arkivfoto

Lyt til brølende kronhjorte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Harrild Hede: Mandag 24. september inviterer Harrild Hedes Venner i samarbejde med Ikast-Brande Kommune og Naturstyrelsen Midtjylland på hjortebrølstur på Harrild Hede og i Nørlund Plantage. Hjortebrølstur skal tages bogstaveligt, for det handler nemlig om at lytte efter brølende kronhjorte.

Turen starter klokken 19 fra Naturcenter Harrild Hede. Herfra køres i privatbiler nordpå op over Harrild Hede til to stop i den centrale og nordlige del af Nørlund Plantage. Her er der mulighed for at lytte efter kronhjortene og måske få nogle af dyrene at se i kanten af de åbne hedeområder. Med udgangspunkt i sidste stop kan man vandre en kortere rundtur for om muligt at komme tættere på nogle af dyrene.

Fra midten af september og til midten af oktober er de midtjyske krondyr i brunst. De gamle hjorte forsøger hver især med deres lugt, brøl og fysik at holde et harem på så mange hundyr som muligt, som de kan parre sig med, så deres gener bliver videreført.

At høre hjortene brøle en tidlig morgen eller en sen aftentime i de vidtstrakte heder og plantager er en stor oplevelse, og antallet af danskere, der tager i skoven for at opleve krondyrbrunsten er steget markant de sidste år.

Turleder er blandt andre naturvejleder Torben Bøgeskov. Det er gratis at deltage.

Naturcenter Harrild Hede ligger på Fasterholtvej 36.

Lyt til brølende kronhjorte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce