Lokale kræfter vil have ny fængselsbetjent-skole til Nørre Snede: - Det vil være oplagt

Et forslag om at flytte Kriminalforsogens Uddannelsescenter til det tidligere rådhus i Nørre Snede er lanceret af byrådsmedlem Frank Heidemann (S) i samarbejde med Nørre Snede Lokalråd. På billedet ses fra venstre Frank Heidemann, lokalrådsmedlem Hans Jørgen Jensen, byrådsmedlem Kirsten Hoffmann og S-kredsformand Tage Olsen. Foto: Yilmaz Polat

Lokale kræfter vil have ny fængselsbetjent-skole til Nørre Snede: - Det vil være oplagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny afdeling af Kriminalforsorgens Uddannelsescenter kan med fordel placeres i Nørre Snede, mener både byrådspolitikere og lokalråd.

Nr. Snede: Det ligger lige til højrebenet at placere Kriminalforsorgens Uddannelsescenter i Nørre Snede.

Sådan lyder det både fra 2. viceborgmester Frank Heidemann (S) og Nørre Snedes lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.

Sagen er, at der skal oprettes en ny skole for fængselsbetjente i Vestdanmark - det er nu kommet med i finansloven for 2019 - og den nyhed har flere byrådsmedlemmer og også lokalrådet i Nørre Snede tænkt sig at handle hurtigt på.

Socialdemokraten Frank Heidemann, der er 2. viceborgmester, har sammen med blandt andre partifællen Kirsten Hoffmann øjnet muligheden for at få Kriminalforsorgens Uddannelsescenter til at flytte ind i det gamle rådhus på Bellisvej i Nørre Snede.

- Det vil være oplagt at placere Kriminalforsorgens Uddannelsescenter i Nørre Snede. Vi har jo flere fængsler ret tæt på. For det første statsfængslet i Nørre Snede, det nye store fængsel på Enner Mark ved Horsens og fængslet i Sdr. Omme, siger Frank Heidemann.

En uddannelsesinstitution ville give meget liv i Nørre Snede.
Hans Jørgen Jensen, formand for Nørre Snede Lokalråd
Det tidligere rådhus i Nørre Snede huser nu en kommunal administration. Bygningen er i spil som et muligt sted for Kriminalforsogens Uddannelsescenter. Foto: Yilmaz Polat
Det tidligere rådhus i Nørre Snede huser nu en kommunal administration. Bygningen er i spil som et muligt sted for Kriminalforsogens Uddannelsescenter. Foto: Yilmaz Polat

Bellisvej på lånt tid

Når lige netop det tidligere rådhus på Bellisvej nu kommer i spil som et muligt hjemsted for en ny uddannelsesinstitution, så skyldes det, at bygningen lever på "lånt tid" som kommunal administrationsbygning.

I bygningen arbejder cirka 100 kommunale medarbejdere, blandt andre folk fra børne- og ungeforvaltningen, men Ikast-Brande Kommune har i flere år overvejet at samle administrationen i én bygning. Beslutning blev sådan set truffet allerede i 2015, men er ikke ført ud i livet endnu. Men når det sker, risikerer man at stå med en stor tom bygning i Nørre Snede - og færre arbejdspladser.

Her er det så, at Kriminalforsorgens Uddannelsescenter kunne rykke ind i den store bygning på Bellisvej.

Og en uddannelsesinstitution i Nørre Snede ville være endnu bedre for byen end et administrationskontor.

- En uddannelsesinstitution ville give meget liv i Nørre Snede - det kan få samme effekt som et seminarium, siger lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.

Han påpeger, at Nørre Snede kan bakke en ny uddannelsesinstitution op med et bredt forenings- og kulturliv og en moderniseret folkeskole.

- Det er også på tide, at man bringer de mindre byer i spil til nye uddannelser. Alting behøver jo ikke at foregå omkring de store byer, understreger lokalrådsformanden.

For Nørre Snede vil der være muligheder i at tilbyde overnatning for elever, og øget handel og andre aktiviteter kan også forventes, tilføjer Hans Jørgen Jensen.

Bavnehøj i spil igen

Ifølge Frank Heidemann vil en ny afdeling af Kriminalforsorgens Uddannelsescenter omfatte omkring 60 personer under uddannelse totalt set, og dertil kommer en stab af lærere, kontorfolk og teknisk personale - altså nogenlunde samme antal personer, som der arbejder i øjeblikket i administrationsbygningen på Bellisvej.

Ikke mindst der vil være nogle "bonusvirkninger" ved at placere en fængselsbetjent-skole i Nørre Snede.

- Det kan give en mulighed for, at vi kan få de 10 tomme lejligheder på "Alleen" på Bavnehøj i spil til de elever, der skal studere på skolen i tremåneders forløb. Lejlighederne kunne indrettes til en form for kollegium i stil med det, som man havde tænkt sig til det kuldsejlede filmskole-projekt, siger Frank Heidemann.

Hvis det kan lade sig gøre, vil det løse et langvarigt problem med de tomme lejligheder på Bavnehøj.

Frank Heidemann håber, at et samlet byråd vil bakke op om forslaget om at få Kriminalforsorgens Uddannelsescenter til Nørre Snede.

- Der var jo opbakning over hele linien, da vi søgte om at få politiskolen hertil, siger han.

De Konservative har været på banen med et forslag om at placere Kriminalforsorgens Uddannelsescenter på Vestre Skole i Ikast. Her mener Heidemann, at uddannelsescentret vil ligge langt bedre i Nørre Snede, og samtidig kunne man bruge den tomme Vestre Skole til et nyt samlet rådhus, siger han.

Lokale kræfter vil have ny fængselsbetjent-skole til Nørre Snede: - Det vil være oplagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce