Kommunens mindste skole jubilerede med "glæde i gården"

Børnene fra skolen og Kernehuset sang med på den jubilæumssang, eleverne selv havde været med til at forfatte. Foto: Mikael Lund

Kommunens mindste skole jubilerede med "glæde i gården"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blåhøj Skole - kommunens mindste folkeskole - har rundet de 50 år.

Blåhøj: "Jeg vil ud, ud under åben himmel", sang koret i Jukeboxen, men lige præcis det var der i de minutter absolut ingen, der havde lyst.

Scenen var skolegården ved Blåhøj Skole, og anledningen var, at skolen 1. august rundede 50 år. For ikke at kalde eleverne i skole i sommerferien var festlighederne udskudt til fredag 23. august samt lørdag 24. og 25. august, og temaet for hele ugen op til jubilæumsfejringen var "glæde i gården".

En forbipasserende regnbyge af en anselig kaliber var skyld i, at børn og voksne kortvarigt foretrak at søge ly under tag og udhæng i stedet for at befinde sig under åben himmel, men ligeså hurtigt den var dukket op, var den væk igen - regnbygen, og straks blev de mange elevboder i skolegården igen bemandet med entusiastiske sælgere, der falbød så vidt forskellige ting som æblechips, nøgleringe, perleplader og marmelade "oktan +50".

Ved at skyde dåser ned, kunne man sikre sig 50 % rabat i "supermarkedet", der som nærmeste nabo havde lykkehjulet, hvor man enten kunne formøble sine lommepenge eller være heldig at vinde en gevinst, hvis man vel og mærke fik ram på det rigtige tal eller farve. Og i den i indledningen nævnte Jukeboxen kunne man både få stillet sulten og tørsten, mens man lod sig underholde med sang og musik af nogle af eleverne.

Børnene i Kernehuset og SFO?en havde været i skolekøkkenet for at bage jubilæumskage ? og den var stor! Foto: Mikael Lund
Børnene i Kernehuset og SFO?en havde været i skolekøkkenet for at bage jubilæumskage ? og den var stor! Foto: Mikael Lund

Blåhøj Centralskole

Skoleleder for både Blåhøj Skole og Dalgasskolen, Susanne Rasmussen, bød de mange fremmødte velkommen med et kort rids af Blåhøj Skoles historie. Skolen, som var en sammensmeltning af Trælund Skole og Gl. Blåhøj Skole, hed i starten Blåhøj Centralskole og havde frem til 1992 kun haft en skoleinspektør, Botha Underlin. Han blev afløst af Per Valentin, der fortsatte frem til 2005, hvor Blåhøj Skole fik ledelsen til fælles med Dalgasskolen. Undervejs kom der i 1971 en børnehaveklasse til, i 1986 en SFO, og endnu senere kom børnehaven Kernehuset til.

En af de traditioner, der har overlevet gennem 50 år, er den daglige morgensang.

- Det er en aktivitet, vi værner meget om. Det giver en god start på dagen, sagde Susanne Rasmussen og nævnte flere traditioner med 50 år på bagen: Den årlige klippe-/klistredag op til jul, fastelavnsfesten og boldspillet mellem de ældste elever og personalet på sidste skoledag.

Eksistens under pres

At den jubilerende skole med sine knap 100 elever er Ikast-Brande Kommunes mindste, er en dårligt bevaret hemmelighed.

- Eksistensen har været sat under pres mange gange og vil nok også blive det i fremtiden, forudså skolelederen og kom med sit bud på, hvordan man undgår lukning også i fremtiden:

- Vi skal drive en skole, der er et godt sted for børnene at være og at lære, sagde hun og takkede for den store lokale opbakning, der bliver skolen til del.

I mangel af disponible byrådspolitikere havde skolechef Thomas Garsdal taget en hilsen med fra borgmester Ib Lauritsen, der bestod af to dele: En skriftlig lykønskning med jubilæet samt en mere kontan hilsen på 3500 kroner, der skal gå til den svævebane, der står øverst på skolens ønskeseddel.

- Vores skoletid rækker langt udover sidste time. Vi kan huske de gode lærere - og nok også de dårlige - men skolen sætter sig spor for livet. I dag hylder vi folkets skole for folkets børn, sagde skolechefen bl.a., inden han overbragte den borgmesterlige hilsen til Susanne Rasmussen, som derefter slap glæden løs i skolegården.

Kommunens mindste skole jubilerede med "glæde i gården"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce