Kommunen tager hele skraldet


Kommunen tager hele skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikast/Brande: Kort før jul godkendte byrådet et revideret affaldsregulativ, der betyder, at samtlige husstande i kommunen skal have afhentet husholdningsaffald af den kommunale operatør på området.

Baggrunden er en folketingsbeslutning fra sidste år. Hidtil har ejendomme i det åbne land været fritaget, hvis de havde indgået en aftale med en privat renovatør om indsamling af dagrenovation, men denne praksis skal nu erstattes af kommunal indsamling af dagrenovation.

En optælling har vist, at det drejer sig om tæt på 1000 husstande, som mangler at blive tilsluttet den kommunale renovationsordning. Ordningen ønskes indfaset pr. 1. juni næste år.

Enkelte ejendomme vil kunne fritages for renovation, eksempelvis ejendomme, der drives udelukkende som erhverv, hvor der ikke forekommer husholdningsaffald, tomme, ubeboede ejendomme og jagthytter/fritidshuse uden køkken og afløb.

Kommunens renovatør, M. Larsen, står for øvrigt foran et navneskifte. Selskabet blev i foråret overtaget af den multinationale affaldshåndteringskoncern Remondis, hvilket dog i praksis ikke får anden betydning, end at skraldebilerne får skiftet logo.

I samme ombæring - men uden sammenhæng i øvrigt - har Ikast-Brande Kommune besluttet at udvide skraldebilernes køretid, så indsamlingen af husholdningsaffald fremover kan starte allerede kl. 6.00 mod som hidtil kl. 7.00. De borgere, der er tilsluttet skelordningen, skal derfor sætte deres affaldsbeholder frem til skel senest kl. 6.00 på tømmedagen.

Kommunen tager hele skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce