Kommunen har købt bygning ved Bavnehøj: Lokale idéer er velkomne

Ikast/Brande Kommune har købt de tomme bygninger ved Bavnehøj for 6,8 mill. kr. Foto: Jens Amtoft

Kommunen har købt bygning ved Bavnehøj: Lokale idéer er velkomne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tom bygning erhvervet for 6,8 mill. kr. Der er endnu ingen planer for hvad den skal bruges til

Nr. Snede: Der er nu udsigt til, at der igen kan komme liv i den tomme bygning på Bavnehøj Allé i Nr. Snede.

Bygningen har længe stået tom, og i 2015 besluttede byrådet i Ikast-Brande Kommune sig for at købe bygningen på grund af problemer med at udleje lejlighederne.

Nu er købet endelig faldet på plads, og kommunen har erhvervet bygningen for et beløb på 6.8500.000 kr.

Købet blev godkendt på sidste uges byrådsmøde.

Der har været rygter fremme blandt borgere i Nr. Snede om, at bygningen skal rives ned.

- Jeg har ikke hørt noget rygte om, at det skal rives ned - nogen steder, siger byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S) fra Gludsted.

Hun har været i dialog med formand for Nr. Snede Lokalråd Hans Jørgen Jensen om den fremtidige brug af bygningerne.

- Det vil være absurd i min optik, at købe noget til mere end seks millioner for så at rive det ned. Det er ikke planen, siger Kirsten Hoffmann.

Hun forklarer, at bygningen oprindeligt blev nedlagt som en afdeling under plejehjemmet som et led i en spareøvelse.

- Og så har det vist sig at være kropumuligt at få den lejet ud. Kommunen her derfor betalt en tomgangsydelse på en halv million kroner om året til ingen verdens nytte. Det har været som at smide penge ud af vinduet, siger Kirsten Hoffmann.

Arbejdsgruppe

Hun har været i kontakt med formand for Nr. Snede Lokalråd Hans Jørgen Jensen om bygningernes fremtid.

- Vi har jo lige vedtaget vores visioner for Ikast-Brande Kommune, og der lægger vi meget op til samskabelse - at man gør tingene i fællesskab. Hvis man har nogle gode idéer blandt de lokale, så bakker vi meget op om det. Jeg tænker, at når overdragelsen er faldet på plads, så vil min anbefaling være, at man inddrager lokalrådet, således, at man hurtigst muligt får sat gang i en proces, siger Kirsten Hoffmann.

Hun mener, at der er tale om nogle gode bygninger, der kan bruges til forskellige formål.

- Hvorfor skulle vi ikke kunne få nogen lejere ind i dem igen. Det kunne være alt lige fra folk med nedsat arbejdsevne eller funktionsevne eller kollegier. Nu blev filmskolen jo ikke til noget - det var ellers tanken, at den skulle bruge dem. Jeg tænker og på en mulighed for liberalt erhverv og iværksætteri, lyder nogle af forslagene fra Kirsten Hoffmann.

Den opfordring er Hans Jørgen Jensen og Nr. Snede Lokalråd klar til at tage imod. Det er lokalrådets opfattelse, at huset sagtens kunne bruges til noget konstruktivt.

- Man kunne jo spørge folk i Nr. Snede og nedsætte en arbejdsgruppe - jeg tænker, at bygningerne måske kunne bruges til erhverv/kontorfællesskab. I Nr. Snede er der mange, der har små enmands konsulentfirmaer. Og det kunne jo være, der var nogen, der var interesseret i at komme hjemmefra og sidde sammen med andre, selv om man ikke beskæftiger sig med det samme. Det er altid inspirerende, hvis der sad en revisor eller en sagfører eller en konsulent i noget organisationsudvikling - eller hvad ved jeg, siger Hans Jørgen Jensen

Kommunen har købt bygning ved Bavnehøj: Lokale idéer er velkomne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce