Kommune nægter at betale for ophold til hjerneskadede Jakob - nu finder familien selv pengene

21-årige Jakob Schjermer skal i 10 uger på genoptræning på hjerneskadecentret Vejlefjord Rehabilitering. Familien betaler selv for genoptræningen, da kommunen ikke ville. Arkivfoto

Kommune nægter at betale for ophold til hjerneskadede Jakob - nu finder familien selv pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Schjermer betaler selv for at sende 21-årige Jakob Schjermer på Vejefjord Rehabilitering, der koster 385.000 kroner. En internet-indsamling hjælper dem.

Gludsted: Kim Schjermer, far til den hjerneskadede 21-årige Jakob fra Gludsted, har mistet tålmodigheden med Ikast-Brande Kommune. Som tidligere omtalt ville kommunen ikke betale for at sende Jakob Schjermer til genoptræning på det anerkendte hjerneskadecenter Vejlefjord Rehabilitering.

Men i stedet for at fortsætte en lang og muligvis nyttesløs kamp mod kommunen besluttede Kim Schjermer for selv at betale for at sende sin søn på Vejlefjord Rehabilitering.

Det koster 385.000 kroner for foreløbig 10 uger.

- Jakob begyndte på Vejlefjord for en uge siden, og han er glad for det. Det er fantastisk at se sin søn smile igen, siger Kim Schjermer.

Han ser optimistisk på sønnens fremtidsudsigter og er sikker på, at Vejlefjord kan hjælpe:

- På Vejlefjord har de faktisk givet udsagn for, at de kan hjælpe ham. Spørgsmålet er selvfølgelig hvor meget, men de er slet ikke i tvivl om, at de kan hjælpe, og det løfter Jakob helt vildt. Han er blevet meget gladere, og der er læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre eksperter omkring ham hele tiden, fortæller Kim Schjermer.

- Det tovtrækkeri, vi havde med kommunen, var rigtig hårdt ved Jakob, og til sidst opgav vi at kæmpe mere mod kommunen. Vi blev bare ved med at køre i ring. Og så blev vi enige om, at Jakob måtte afsted på Vejlefjord, og så må vi selv se at finde de penge, fortæller Kim Schjermer.

Det er fantastisk at se sin søn smile igen.
Kim Schjermer, far til Jakob Schjermer
Jakobs far Kim Schjermer opgav tovtrækkeriet med Ikast-Brande Kommune: - Det kørte bare i ring, fortæller han. Arkivfoto
Jakobs far Kim Schjermer opgav tovtrækkeriet med Ikast-Brande Kommune: - Det kørte bare i ring, fortæller han. Arkivfoto

Ven hjælper med indsamling

Familien Schjermer står dog ikke alene. En af Jakobs bedste venner, 22-årige Lars Møller Pedersen, har netop startet en pengeindsamling på internettet til fordel for Jakob. Ifølge Kim Schjermer er der foreløbig kommet omkring 19.000 kroner ind.

Indsamlingen kører via online-indsamlingstjenesten Caremaker og blive delt flittigt på Facebook.

- Selvfølgelig hjælper indsamlingen. Lars er helt enestående. Han har bare været der for Jakob hele tiden, og han besøgte Jakob hver dag på sygehuset, siger Kim Schjermer.

Det var en bilulykke for to år siden, der vendte op og ned på Jakob Schjermers liv. Han fik en hovedskade og diagnosen postcommotionelt syndrom - en hjerneskade, der har resulteret i, at den unge mand har svært ved at huske og koncentrere sig.

Derfor ville Jakob gerne på genoptræning på Vejlefjord Rehabilitering, men det afviste kommunen, der i stedet ville sende ham på bostedet Bytoften i Herning. Det sagde Jakob Schjermer nej til, da han frygtede at blive "langtidsparkeret" på bostedet.

- Jeg har på fornemmelsen, at kommunen prøver at spise mig af med noget, der passer bedre ind i deres økonomiske systemer end Vejlefjord, der jo ligger i en anden region. Jeg har ikke bedt om et botilbud. Jeg vil have mig liv til at fungere igen, og derfor vil jeg have en behandling på det sted, som specialisterne siger er det bedste - nemlig Vejlefjord, har Jakob Schjermer tidligere udtalt til avisen.

Før ulykken havde han arbejde på Velux i Thyregod, og han havde planer om at tage uddannelsen Business Development Engineer (BDE) i Herning. Han vil stadig gerne i gang med at uddanne sig.

Kommune nægter at betale for ophold til hjerneskadede Jakob - nu finder familien selv pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce