Kommunal bosætningsstrategi godkendt

Formanden for Erhvervs-, vækst og bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K), redegjorde på mandagens byrådsmøde kort for processen vedr. en bosætningsstrategi . Arkivfoto

Kommunal bosætningsstrategi godkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visionen er at tiltrække flere aktive borgere, der bidrager til fællesskabet. Målgrupperne er især unge fraflyttere,

Ikast-Brande: For et halvt år siden fik Ikast-Brande Kommune en bosætningskonsulent, og nu har kommunen også fået en bosætningsstrategi.

Formanden for Erhvervs-, vækst og bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K), redegjorde på mandagens byrådsmøde kort for processen.

Hendes oplevelse er, at "der er en god energi omkring det", og at strategien sådan set allerede er godt forankret.

- Vi forventer os rigtig meget i løbet af de næste tre år, supplerede socialdemokraten Kirsten Hoffmann.

- Det er vigtigt at holde fast i, at vi er en vækstkommune, fastslog Palle Høj (V), og også Fælleslistens Henrik Kraglund havde ros til processen, der for alvor blev sat i gang med nedsættelsen af et såkaldt § 17 stk. 4-udvalg (et tværgående udvalg, red.) for et år siden. Resultatet betegnede han som "fortræffeligt."

Visionen er at tiltrække flere aktive borgere, der bidrager til fællesskabet og den fælles velfærd. Målgrupperne er især unge fraflyttere, kvalificeret arbejdskraft og ressourcestærke (børne-)familier, og målet er, at Ikast-Brande Kommune skal vokse med 200 indbyggere årligt frem mod 2022.

Ønskescenariet er, at minimum 50 af de nye borgere er ansat i en af kommunens virksomheder.

Bosætningsstrategien vil blive suppleret med en handlingsplan indenfor konkrete indsatsområder, f.eks. ægtefællejobbørs, velkomstarrangementer, etablering af "ambassadørkorps", en strategi for udbud af boliggrunde og et særligt virksomhedskoncept, som virksomhederne kan benytte ved rekruttering af internationale medarbejdere.

Kommunal bosætningsstrategi godkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce