Julehjælpen er på vej fra Røde Kors

Jonna Møllemand fra Røde Kors i Nr. Snede regner med, at niveauet for julehjælpen bliver det samme som sidste år. Arkivfoto

Julehjælpen er på vej fra Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors i Nørre Snede gør sig klar til den årlige uddeling af julehjælps-pakker. Også i år er der Lego med.

Nr. Snede: Røde Kors-afdelingen i gamle Nørre Snede kommune er nu begyndt at gøre klar til at uddele julehjælp til lokale børnefamilier, hvor det er småt med penge.

Jonna Møllemand, der er tovholder for julehjælpen, oplyser, at proceduren bliver ligesom de foregående år. Fristen for at søge om hjælpepakker er 10. december, og pakkerne uddeles den 22. december.

Jonna Møllemand regner med, at antallet af familier, der modtager hjælpen, bliver nogenlunde på niveau med sidste jul, hvor 38 familier fra gamle Nørre Snede Kommune modtog pakkerne.

- Nogle familier har allerede søgt. Antallet bliver nok mellem 30 og 40, men man ved aldrig... sidste år kom der en hel del ansøgninger fra familier, som vi ikke før havde været i kontakt med, siger Jonna Møllemand.

Hun er kontaktperson, og vil man søge, så kan man sende en email på jomol@rodekors.dk eller kontakte hende telefonisk eller på sms på 26151814.

Julehjælpen
Midlerne til julehjælpe-pakkerne fra Nørre Snede-afdelingen i Røde Kors kommer fra de lokale menighedsråd, Y's Mens Club og private givere fra lokalområdet samt fra Røde Kors landskontoret.Desuden har Røde Kors et samarbejde med Coop, hvor der uddeles støttefoldere i de lokale brugser, og en række lokale fødevareproducenter giver madvarer.

På landsplan uddeler Røde Kors julehjælp til omkring 11.000 familier.

Lego igen i år

Som sædvanligt består julehjælpen af en kasse med madvarer, som kan bruges til julemaden. Og ligesom de sidste par år bliver også denne gang nogle helt specielle gaver til børnene, nemlig Lego-æsker.

Røde Kors har igen fået sponseret en hel palle med Lego - i alt 370 æsker af forskellige typer - og æskerne skal sorteres, så de kommer til at passe med modtagerbørnenes alder og køn.

- Omkring en fjerdedel af æskerne er Duplo til mindre børn, og ellers er der forskellige slags Lego - også for de lidt større børn, fortæller Jonna Møllemand.

Sorteringen af Lego-æskerne vil foregå i et lokale hos småkagevirksomheden Kelsen.

Nogle af æskerne lander hos Røde Kors i Brande og Ikast, da Nørre Snede afdelingen ikke selv kan bruge alle 370 æsker. Et mindre parti Lego bliver sendt ud til statsfængslet i Nørre Snede, så nogle af fangerne får mulighed for at give deres børn julegaver.

Uddelingen af julehjælpen til de lokale familier foregår ligesom de foregående år 22. december fra sognehuset i Nørre Snede mellem klokken 11 og 14. For de familier, der ikke selv har mulighed for at hente, kan der arrangeres udbringning,

Julehjælpen er på vej fra Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce