Idrætspris landede ikke hos Urban Street Zone

Urban Street Zone, der står bag den store skaterhal i Brande, fik ikke Danskernes Idrætspris, men er til gengæld snart klar med endnu en hal. Arkivfoto

Idrætspris landede ikke hos Urban Street Zone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Street sport-forening fra Brande fik ikke Danskernes Idrætspris.

Brande: Det var tæt på, men i sidste ende måtte street sport-foreningen Urban Street Zone fra Brande se Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner glide sig af hænde.

I stedet gik prisen, den første af de mange, der blev uddelt i forbindelse med sportsgallaen Sport 2018 lørdag aften i Boxen i Herning, til det nordjyske projekt LykkeLiga, der henvender sig til udviklingshæmmede børn og unge, som får mulighed for at spille håndbold.

Urban Street Zone, der også var med i kampen om Danskernes Idrætspris for et år siden - dengang dog uden at nå videre fra den indledende runde - havde vundet afstemningen blandt DR P4's lyttere i Midt- og Vestjylland, og efterfølgende udpegede bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Urban Street Zone som den ene af de tre finalister sammen med Thurø Sejlklub og så altså den nordjyske LykkeLiga, og det var nordjyderne, der som de første kunne gå på scenen og hente prisen og de mange rare penge.

Kan ikke gøres op i penge

At det ikke lykkedes at tage det allersidste skridt, tager street sport-foreningen med oprejst pande:

- For mig er vi vindere. Selvfølgelig kunne vi godt bruge en check på 100.000 kr., men se den forskel, vi gøre hver eneste dag - det kan ikke gøres op i penge, og pengene skal nok komme, lyder det fra træner og bestyrelsesmedlem i Urban Street Zone, Jeanette Bøgedal, der fortsætter:

- Alle de forældre, som overlader deres dyrebareste til os, sikke en tillid! Vi gør bare det, vi kan lide, men uden vores energi, gå på-mod og loyalitet, havde alle de her børn intet. Hvis vi ikke var der, hvor var børnene så? Hvor ville de så passe ind, spørger Jeanette Bøgedal.

- En ting er sikkert: Alle de børn, vi har i hænderne hver eneste dag, er ikke med i statistikkerne over børn med social angst, depressioner, ensomhed eller er dem, som hænger på gadehjørnerne. Vi har fyldte træninger hver dag, og weekender hvor hallen er fyldt med glade børn - det er da en sejr, som ikke kan måles, fastslår hun.

Urban Street Zone havde sendt en hel busfuld medlemmer og forældre til sportsgallaen i Boxen, der blev transmitteret direkte på DR1, og for deres vedkommende var spændingen altså hurtigt udløst. Nu skal man hjem og arbejdede videre på den hal 2, som efter planen skal være klar til indvielse 2. februar, og til den tid kan skaterhallen på Mylius-Erichsensvej prale af at være den største af sin slags i Skandinavien.

Idrætspris landede ikke hos Urban Street Zone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce