Granitchikaner bliver stående

Debatten om chikanerne på Myl. Erichsens Vej i Brande har været lang, men det ender med, at chikanerne bliver stående. Arkivfoto

Granitchikaner bliver stående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omdiskuterede granitchikaner bliver stående på Myl. Erichsens Vej i Brande

Brande: På byrådsperiodens første møde i teknik- og miljøudvalget var granitchikanerne på Myl. Erichsens Vej på dagsordenen.

Målet var at finde en løsning på, at en del lastbilchauffører forsøger at køre ad Myl. Erichsens Vej fra rundkørslen til industrivirksomhederne i den modsatte ende.

Formålet med chikanerne er netop at undgå dette og dermed den tunge trafik i beboelseskvarteret, men særlig udenlandske lastbilchauffører har svært ved at forstå skiltningen.

Tre forslag var dengang på bordet: En total lukning af vejen på midten, en fjernelse af granitsøjlerne og fri adgang for den tunge trafik eller forøget/forbedret skiltning i rundkørslen, men dengang valgte udvalget at udsætte beslutningen.

I tirsdags var sagen så igen på teknik- og miljøudvalgets dagsorden, og denne gang havde udvalget fået endnu en mulighed at vælge imellem: En flytning af granitsøjlerne tættere på rundkørslen, og mens Ikast-Brande Kommunes tekniske område tidligere pegede på en total lukning af vejen kun med mulighed for passage af cyklister og gående, anbefalede man denne gang det nye løsningsforslag. En løsning der dog vil gøre det umuligt for f.eks. renovationskøretøjer at køre ind i boligområdet fra rundkørslen - de vil i så fald i lighed med alle andre større køretøjer skulle benytte indkørslen fra Borupvej.

Udbyttet står ikke mål med indsatsen

Teknisk område anser denne løsning som den mest trafiksikre på sigt med den bedste afvikling af den tunge trafik til virksomhederne til følge. Ligeledes vil løsningen betyde, at der ikke skal ændres vejnavn, hvilket ansås for nødvendigt, hvis man valgte en total afspærring og dermed i praksis opdeling af vejen.

Den vurdering var udvalget dog ikke til sinds at følge, og nu er sagen lagt helt død:

- Udvalget vurderer ikke, at problemets omfang berettiger til iværksættelse af nogen af de foreslåede tiltag, der hver især også har indbyggede ulemper og omkostninger. Der iværksættes derfor ikke nogen ændring af forholdene, udtaler formanden for teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl (V) således.

Granitchikaner bliver stående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce