Forening støtter Jakob: Giv ham det, han har brug for

Jakob Schjermer vil gerne i gang med et normalt liv igen, men det kræver genoptræning. Foto: Peter Hald

Forening støtter Jakob: Giv ham det, han har brug for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen giver opbakning til Jakob Schjermer fra Ejstrupholm og anbefaler genoptræning.

Ejstrupholm: Hjerneskadeforeningen reagerer nu på, at Ikast-Brande Kommune ikke vil sende 21-årige Jakob Schjermer fra Ejstrupholm til genoptræning på Vejlefjord Rehabilitering.

Kommunen vil i stedet anbringe Jakob Schjermer på bostedet Bytoften i Herning, men det er ikke den rigtige løsning, mener Morten Lorenzen, der er direktør for Hjerneskadeforeningen:

- Vi har al respekt for Bytoften og det store arbejde, de gør for de mange med hjerneskade, som bor der, men Bytoften er et bosted for mennesker med hjerneskade eller et fysisk handicap - det er ikke et genoptræningstilbud. Ikke et tilbud som hjælper unge tilbage til det lange liv, de har foran sig, siger Morten Lorenzen.

Specialisterne anbefaler Vejlefjord, der magter opgaven med at få Jakob derhen, hvor han gerne vil.
Morten Lorenzen, direktør i Hjerneskadeforeningen
- Kommunen kan ikke tilsidesætte den faglige vurdering af patientens behov for genoptræning, udtaler Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen. Arkivfoto
- Kommunen kan ikke tilsidesætte den faglige vurdering af patientens behov for genoptræning, udtaler Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen. Arkivfoto

Genoptræning kan hjælpe

Jakob Schjermer har fået problemer med hukommelse og koncentration efter en trafikulykke sidste år. Han bliver også meget træt efter anstrengelser, og han er blevet særligt følsom overfor lys.

Men han vil have hjælp til genoptræning, så han kan komme i gang med at uddanne sig og klare sig selv. Imidlertid er Jakob Schjermer og hans familie - som omtalt her i avisen - kommet på kant med Ikast-Brande Kommune, fordi kommunen vil sende Jakob til bostedet Bytoften, selv om læger, kommunens eget neuroteam og andre specialister anbefaler et genoptræningsophold på Vejlefjord Rehabilitering.

- Specialisterne anbefaler Vejlefjord, der magter opgaven med at få Jakob derhen, hvor han gerne vil. Jakob er meget motiveret for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, og specialisterne har sagt, at der er et potentiale, hvis han får den rigtige genoptræning, siger Morten Lorenzen.

- Kommunen kan ikke tilsidesætte den faglige vurdering af patientens behov for genoptræning. Det er rigtigt, at mange sager om hjerneskader er komplicerede og langvarige. Det ved alle vi, som arbejder på området. Men det må simpelthen ikke være en undskyldning for ikke at følge retningslinjerne og handle hurtigt og klogt. Det må ikke være en undskyldning for at parkere folk, understreger Hjerneskadeforeningens direktør.

Et dyrere tilbud

Jakob Schjermer selv forstår ikke kommunens holdning i sagen. Han oplyser, at han og hans far Kim Schjermer for nylig havde et møde med ledere fra Ikast-Brande Kommune, hvor man talte om det økonomiske aspekt i sagen:

- Vi kunne fortælle dem, at det bosted de havde tilbudt mig, vil som minimum koste 579.000 kroner, og at det specialiserede genoptræningstilbud, som er anbefalet, og som jeg inderligt selv ønsker, kun koster 357.000 kroner. Altså vil kommunen bruge 220.000 kroner mere, end hvad der er nødvendigt, udtaler Jakob Schjermer.

- Som tidligere nævnt er det ikke plejen, jeg har brug for, men specialiseret genoptræning, understreger han.

- På Vejlefjord er der også en tidsmæssig horisont, som er vigtig for mig. Det er et specialiseret genoptræningstilbud, som maksimalt har en varighed på 12 uger. Og på bostedet, som Ikast-Brande Kommune har tilbudt, er varigheden på opholdet minimum seks måneder, men det kan vare i op til tre år. Det har stor betydning for mit liv, at jeg kan komme videre hurtigt. Jeg må sige, at det svigt og den manglende forståelse, jeg møder fra Ikast-Brande Kommune, er dybt chokerende, lyder det fra Jakob Schjermer.

Forening støtter Jakob: Giv ham det, han har brug for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce