Fodbolddrenge blev mødt af racistisk musik og tilråb: - Forældre burde have skredet ind

En U16-kamp mellem Nørre Snede og Kvaglund fik et kedeligt efterspil med racistiske undertoner. Genrefoto: Kim Rune

Fodbolddrenge blev mødt af racistisk musik og tilråb: - Forældre burde have skredet ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et fodboldhold fra Kvaglund IF blev under og efter en fodboldkamp i Nørre Snede mødt med racistiske tilråb og en sang, der støtter Rasmus Paludan. KIF's formand har kontaktet formanden i Nørre Snede, og DBU er også orienteret om sagen.

Esbjerg: De har tidligere været udsat for lidt af hvert, spillerne på Kvaglund IF's U16-hold i fodbold, men aldrig af den kaliber, som de oplevede i forbindelse med en kamp i Nørre Snede fredag aften.

Her mødtes det lokale hold og drengene fra Kvaglund i Liga 3 for U16-spillere.

- Under kampen fik vores drenge flere gange tilråb og kommentarer af racistisk karakter. Blandt andet blev der sagt "skrid hjem til jeres hjemland" og den slags. Det er ikke første gang, og jeg er ganske sikker på, at vores spillere har givet svar på tiltale. Det er ikke unaturligt, at der i kampens hede ryger nogle finker af panden, og man får sagt nogle ting, som man måske ikke helt mener, siger formand i Kvaglund IF Poul Tholund Nielsen, der på kampdagen var vikarierende træner for U16-holdet.

Ifølge en forælder, der overværede kampen, blev den afviklet i en god og fair atmosfære uden ondskab mellem spillerne på trods af tilråbene, som dommeren ikke hørte eller i hvert fald ikke fandt grund til at skride ind overfor, som en dommer ellers skal i en sådan situation.

DBU
Formand i Kvaglund IF, Poul Tholund Nielsen, har sendt sin korrespondance med sin formandskollega i Nørre Snede GF Finn Brostrup cc til DBU.Det er nu op til DBU, om unionen vil gøre mere ved episoden og evt. rejse en sag, eller om den får lov at hvile i fred.

Paludan-musik

Det var efter sidste dommerfløjt, at problemerne for alvor tog fart.

Fra en stor soundbox, som hjemmeholdet havde brugt til at at afspille musik under opvarmningen, blev der nu spillet en sang om Rasmus Paludan, en sang, der hylder den kontroversielle politiker og hans indvandrerkritiske synspunkter.

- Jeg selv var ved at pakke tasker og andet af vores grej sammen på den modsatte sidelinje, så der gik lidt tid, før det gik op for mig, hvad det var for en sang, der blev spillet. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over for os, og to forældre til vores drenge var ovre for at bede dem slukke for musikken, men de blev afvist, fortæller Poul Thorlund Nielsen.

Det var først, da hjemmeholdets træner, der også selv havde været optaget af at samle hjørneflag og andre praktiske opgaver ved kampens afslutning, skred ind, at musikken blev slukket.

På daværende tidspunkt var spillerne kommet ind i omklædningsrummene, og KIF-formanden vurderer, at det kontroversielle nummer havde spillet i godt fem minutter.

Sag med flere sider

Ifølge en af spillernes forældre var der mellem 25 og 30 forældre på den sidelinje, hvor hjemmeholdet holdt til, og det er deres manglende indgriben, der skuffer Kvaglund-formanden.

- Forældrene burde være skredet ind, da drengene fra hjemmeholdet satte sangen på, og ikke mindst da der kom henvendelser fra forældre til vores drenge om det. Det er skuffende siger, Poul Thorlund Nielsen.

Han gik selv ind i omklædningsrummet til sine spillere, talte roligt til dem, og efter et brusebad satte de sig uden videre i bilerne og kørte hjem.

- De skal have ros for ikke at lade sig provokere af noget, der var langt ude over det rimelige, siger Poul Thorlund Nielsen.

Han har selv efterfølgende korresponderet med formanden i Nørre Snede GF, Finn Brostrup. Han har beklaget episoden, men han mener slet ikke, at forløbet er så ensidigt, som det er blevet fremstillet fra Kvaglund-lejren.

- Der blev blandt andet under kampen råbt "bøsserøve" efter vores spillere fra forældre til Kvaglund-spillerne, siger Finn Brostrup.

Fodbolddrenge blev mødt af racistisk musik og tilråb: - Forældre burde have skredet ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce