Enigt byråd vedtog Bestseller-planen

Bestseller Village & Tower bliver en ny bydel med restauranter, lejligheder, 60 butikker, kontorer, hotel, konferencefaciliteter til grønne arealer og torvepladser. Ønsket er at gøre det nye hovedkvarter til at sted, hvor man vil kombinere internet-handel med fysiske butikker på en ny måde. Illustration: Bestseller

Enigt byråd vedtog Bestseller-planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikast-Brande Kommune har nu vedtaget den lokalplan, der baner vejen for et højhus på 320 meter.

Brande: Ikast-Brande Kommunes byråd stemte mandag aften ja til den lokalplan, der kan gøre det muligt at bygge den planlagte nye bydel Village & Tower, der skal omfatte det meget omtalte 320 meter høje Bestseller-tårn.

Det var et enigt byråd, der godkendte lokalplanen.

Den nye bydel vil ud over tårnet omfatte specialbutikker, caféer, restauranter, kontorer, hotel og meget mere midt mellem to rekreative, grønne områder med MES-søen som grænse til nordøst.

Ud over det markante tårn kan der også bygges fire andre høje bygninger på 40 til 75 meter. Det hele vil fylde et område svarende til 90 fodboldbaner.

Der har øjensynlig ikke været megen modstand mod Bestsellers planer, konstaterer borgmester Ib Lauritsen (V):

- Der har været utrolig lille modstand mod projektet. Og den lille modstand, der har været, har ikke været lokal, men udenbys fra, siger borgmesteren til Ritzau.

Kommunen modtog 22 høringssvar, efter at lokalplanen havde været i høring. Men det var ikke noget, der gav anledning til større justeringer af planen.

Byrådet forventer, at projektet vil give udvikling:

- Der er ingen tvivl om, at vi vil få en turisme at se, hvor folk kommer for at handle. Og det er folk, vi ellers ikke ville have set. Så alt andet lige, vil det få en positiv afsmitning på vores lokalområde, siger Ib Lauritsen til DR.

Bestseller Tower & Village
Området betegnes "Bestseller Tower & Village" og udgør 64,5 hektar - det svarer til cirka 90 fodboldbaner.Lokalplanen tillader et højhus på 320 meters højde. Desuden gives der grønt lys til en bygning på maksimalt 75 meter, to bygninger på op til 50 meters højde og en bygning på op til 40 meters højde.

Bygningerne kan bruges til forskellige formål, blandt andet kontorer, beboelse, butikker, hotel- og konferencefaciliteter.

Det store højhus vil kunne ses på lang afstand. I klart vejr vil højhuset kunne ses fra blandt andet Jellinghøjene 28 kilometer længere mod syd.

Området ligger i forlængelse af Bestsellers nuværende hovedkvarter i Brande.

Bestseller ejer en del af området, der i dag primært består af marker og græsarealer.

Den nye bydel ligger i en afstand af et par kilometer fra den nuværende bymidte.

Spadestik må vente

I en pressemeddelelse udtrykker Bestseller glæde over byrådets beslutning:

- Vi er meget glade for, at planerne nu er blevet godkendt i byrådet, og vi er meget stolte af og ydmyge over den store opbakning, der har været til projektet - særligt lokalt. Det er vigtigt for os at understrege, at lokalplansgodkendelsen kun er et blandt flere indledede skridt på en lang rejse, lyder det fra Anders Krogh, der er projektleder hos Bestseller.

Hvornår første spadestik bliver taget er endnu usikkert, men ifølge tøjkoncernen kan der gå flere år.

- Godkendelsen er selvfølgelig afgørende for projektet, men vi har stadig en del arbejde og overvejelser, vi skal have på plads, før et projekt som dette kan føres ud i livet. Vi taler stadig år inden et potentielt første spadestik, lyder det fra Anders Krogh.

- Vi ser byggeprojektet som en investering i Brande, og det planlagte højhus vil komme til at fungere som et ikon for udvidelsen af vores hovedkontor. Det kommer til at være et vartegn, der sætter Brande på kortet, og samtidig vil det også fungere som en arkitektonisk attraktion til gavn for hotelgæster, studerende og andre brugere af byggeriet, oplyser han.

Enigt byråd vedtog Bestseller-planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce