Ejstrupholm Løbet fylder 10 år i år

Tre "veteraner" fra Ejstrupholm Løbet - fra venstre Marianne Jonassen, Kirsten Hoffmann og Sussi Mortensen. De håber på ekstra god opbakning i år. Foto: Peter Hald

Ejstrupholm Løbet fylder 10 år i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangører håber på ekstra god opbakning - ellers bliver der måske ikke flere Ejstrupholm Løb

Ejstrupholm: I år kan det velkendte motionsløb Ejstrupholm Løbet fejre 10 års jubilæum, så denne gang giver arrangørerne den en ekstra skalle. Løbet, der traditionen tro finder sted 2. påskedag - det er i år mandag 22. april - begynder på Ejstrupholm Stadion og snor sig rundt i landskabet via to ruter - en lang rute på 8,9 kilometer og en kortere rute på 4,4 kilometer.

Som noget helt nyt bidrager Ejstrupholm Pensionistforening med at arrangere en fire kilometer lang "walk and talk" travetur specielt for seniorer. En anden nyhed er et decideret juniorløb for de 12 til 15-årige, og der vanker også medaljer til alle børn og juniorer.

Arrangørerne fra Team HEG's løbeudvalg håber på, at der i år kommer ekstra mange deltagere, og der er denne gang gjort meget ud af at reklamere for løbet. Således bliver der som noget nyt lagt flyers i postkasserne i Ejstrupholm, så de fleste i byen bliver orienteret direkte.

Ejstrupholm Løbet 2019
Ejstrupholm Løbet finder sted mandag 22. april. Løbet er for hele familien. Alle kan være med, hvad enten man løber, lunter eller går.Løbet startes på Ejstrupholm Stadion, Ågade 2, 7361 Ejstrupholm.

Der startes kl. 10.00. Der er fælles opvarmning et kvarter før start.

Løbenumre og chip udleveres kl. 8.30-9.30.

Ruterne er på 4,4 og 8,9 km, begge har tidtagning med chip fra DGI.

Deltagerprisen er 25 kroner for unge og børn under 15 år, og 75 kroner for voksne.

Der er lodtrækningspræmier til alle, der er tilmeldt senest den 16. april, hvor online-tilmeldingen lukker.

Eftertilmelding sker på dagen i tidsrummet 8.30 - 9.30. Der er eftertilmeldingsgebyr på 25 kr. Tilmelding lukker 9.30 på dagen.
Ejstrupholm Løbet er med til at styrke følelsen af fællesskab, siger Kirsten Hoffmann, der er en af tovholderne for løbet. Foto: Peter Hald
Ejstrupholm Løbet er med til at styrke følelsen af fællesskab, siger Kirsten Hoffmann, der er en af tovholderne for løbet. Foto: Peter Hald

Svingende opbakning

Opbakningen til løbet har været svingende gennem årene. Det første løb fik meget stor opbakning med 234 deltagere, og siden er det gået op og ned. 2016 blev et rekordår med 247 deltagere, men så faldt det til 193 deltagere i 2017, og løbet i 2018 var slet ikke "overbefolket", da kun 130 deltog sidste år.

Forklaringen er måske, at der i de seneste 10 år er kommet mange nye motionsløb til rundt omkring, så der er konkurrence.

- Vi ved, at der kommer deltager fra for eksempel Brande Motion, men vi håber på noget mere lokal opbakning. Løbet er jo noget, der er med til at give en kolossal fællesskabsfølelse, siger Kirsten Hoffmann, der er en af arrangørerne sammen med Mette Kristensen og Pia Lindbæk.

- Løbet i år bliver måske "det sidste skud i bøssen". Ejstrupholm bliver målt på, om der er opbakning nok - vi kan ikke blive ved med at tåle et fald i deltagerantallet, understreger Kirsten Hoffmann.

Et stort motionsløb arrangerer nemlig ikke sig selv. Der er mange frivillige i sving - omkring 25 - og der bliver ofret penge på tidtagning med DGI-udstyr.

For nylig havde Kirsten Hoffmann en kom-sammen med de to allerførste løb-arrangører, Sussi Mortensen og Marianne Jonassen, der opfandt Ejstrupholm Løbet og sparkede det hele i gang for 10 år siden.

De to kvinder brugte meget tid på at lave en drejebog, der fortæller til mindste detalje, hvordan løbet skal afvikles. Der er nemlig masser af ting, der skal styr på. Sussi Mortensen og Marianne Jonassen er ikke længere med i løbeudvalget, men de følger løbet opmærksomt, og deres pionerindsats får ros:

- Den drejebog er bare guld værd, siger Kirsten Hoffmann.

Der er to formål med Ejstrupholm Løbet, understreger de initiativrige kvinder bag løbet: Dels handler det om at øge fællesskabsfølelsen på egnen, og dels er løbet med til at støtte pige- og damefodbolden i lokalområdet. Et eventuelt overskud fra løbet går nemlig ubeskåret til pigefodbolden i Team HEG.

Team HEG er en fusion mellem klubberne i Hampen, Ejstrupholm og Gludsted, og der er tale om et samarbejde omkring dame- og pigefodbold.

Ejstrupholm Løbet fylder 10 år i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce