Diabetesforeningen hilser beslutning velkommen

Diabetesforeningen er glad for den afgørelse, Region Midt nu er nået frem til. Arkivfoto

Diabetesforeningen hilser beslutning velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutningen om, at en Freestyle Libre blodsukkermåler nu betales af Region Midtjylland, når det handler om børn og unge under 18 år, skaber glæde hos Diabetesforeningen.

Brande: - Det er svært at være i dårligt humør.

Sådan siger Henrik Nedergaard, formand for Diabetesforeningen i Danmark, og udsagnet kommer efter, at Region Midtjylland for 14 dage siden besluttede, at regningen for en ny, smart blodsukkermåler, skulle betales af regionen. Dermed var mange måneders kamp mellem regionen og Ikast-Brande Kommune slut.

- Vi hilser beslutningen særdeles velkommen, og vi synes, at Region Midtjylland har truffet den helt rigtige beslutning, lyder det fra Henrik Nedergaard.

Med den nye udmelding fra regionen, kan børn og unge under 18 år - efter en lægelig vurdering - kunne få udleveret en Freestyle Libre-blodsukker måler, og med den, er de fremover fri for at skulle stikke sig i fingeren mange gange i løbet af dagen.

- Børn og unge er en særlig udsat gruppe af mennesker. Det, vi hører fra de unge er, at de føler sig ude af det gode selskab, når de under en fest, i skolen eller midt i en fritidsaktivitet må trække sig for at skulle stikke sig i fingeren og måle blodsukkeret, fortæller formanden for Diabetesforeningen.

Alfa omega

Den nye blodsukkermåler kan scanne en sensor, der sidder på armen, og på den måde måle blodsukkerniveauet og giver samtidig en indikation af, hvorvidt niveauet er stigende eller faldende. På den måde kan man finjustere blodsukkerniveauet og minimere risikoen for senfølger.

- Det er alfa omega, at vi kan tilbyde moderne hjælpeværktøjer, som sikrer et bedre liv med diabetes og som hjælper til at blodsukkeret er i balance, slår Henrik Nedergaard fast.

Formanden er begejstret for, at man nu i den midtjyske region vil betale regningen for en Freestyle Libre-blodsukkermåler, som koster i omegnen af 1000 kroner i måneden for forældrene. Dog havde han håbet, at der i samme ombæring ville være kommet en afgørelse for diabetes-patienterne over 18 år.

- Jeg ser meget gerne, at man også går ind og beslutter det samme for de voksne, men samlet set, er det svært ikke at være glad. 

Diabetesforeningen hilser beslutning velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce