Danmarkspremiere i Remisen

Mr. Oliver Warbucks (Mads Riber) og hans sekretær, ms. Farrell (Ida Nissen), giver her ms. Hannigan (Maja Cecilia Andersen t.h.) tørt på. Foto: Mikael Lund

Danmarkspremiere i Remisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teaterspirerne opfører for første gang musicalen Annie Jr." i RemisenBrande.

Brande: Fredag 5. april klokken er der ikke bare tale om en premiere, men en Danmarkspremiere, når Teaterspirerne første gang opfører musicalen "Annie Jr." i RemisenBrande.

Historien om den stakkels, forældreløse Annie, der sammen med de andre forældreløse børn henslæber "A Hard Knock Life" (som en af de mest kendte sange fra forestillingen hedder på originalsproget) på den fordrukne miss Hannigans børnehjem i New York under den store depression i 1930'erne er ganske vist ikke ny, men det er juniorudgaven, hvor der ikke må være medvirkende over 18 år på scenen, til gengæld, og faktisk er Teaterspirerne i Brande de første, der opfører juniorversionen i Danmark.

Udover at der er tale om en Danmarkspremiere, er der også tale om en vaskeægte familieforestilling, endda i mere end en forstand. Bente Meldgård, som siden Teaterspirernes første opsætning under mere ydmyge forhold på biblioteket i 2010 hver gang har stået for instruktionen, er igen i år "ankerkvinde" i forestillingen assisteret af datteren Michelle, som har koreograferet danseoptrinene, sønnen Mads, der sammen med Sara Næsby Johansen har ageret sang-coach, og husbonden Bjarne, der har taget sig af mange af de andre opgaver som en slags altmuligmand.

Kulisseholdet har fået lov at samle kræfter til Teaterkompagniets efterårsforestilling "The Wiz", men hvad der er sparet på den front er til gengæld fyret af på rekvisitter og kostumer, så man bliver sat i den helt rigtige 30'er-ånd.

På scenen er de 23 medvirkende i alderen fra 6-18 år, men kort før premieren kom endnu en medvirkende på rollelisten: Hunden Amy, som med sine knap fem år faktisk er stykkets yngste medvirkende, om end hun efter hundemålestok faktisk er ved at nærme sig en moden alder. Og ja, rigtigt gættet, Amy er Bjarne og Bente Meldgårds hund og skal også på scenen senere på året, når Teaterkompagniet opfører "The Wiz".

Nye og gamle "spirer"

Cirka halvdelen af de medvirkede har været med som "spirer" tidligere, mens den anden halvdel er helt nye i Teaterspire-sammenhæng. Flere af de nye har dog vist tilstrækkelig kvalitet til at spille nogle af de større roller, mens andre er vokset med øvelsen. Bente Meldgård tøver da heller ikke med at kalde flokken for sit hidtil bedste cast.

- De bliver bedre og bedre, konstaterer hun, og selvom der kun er få dage til onsdagens generalprøve og fredagens premiere, er hun fuld af fortrøstning - panik før "lukketid" er der i hvert fald ikke optræk til.

Der var audition til Annie jr. helt tilbage i august, og egentlig var det først meningen, at prøverne skulle gå i gang efter "de voksnes" egen jubilæumsforestilling "My Fair Lady" i oktober. De unge mennesker var imidlertid så ivrige efter at komme i gang, at man lagde ud med halvanden måneds "teatersport" for at få rollerne ind under huden, inden man for alvor gik i gang med prøverne.

Titelrollen spilles i øvrigt af Karla Brørup Kristensen, Nicklas Hartvig spiller Rooster Hannigan, Mikkel Andersen er butler, Maja Cecilie Andersen den fordrukne ms. Hannigan, og Annies godgører, mr. Oliver Warbucks, spilles af Mads Riber.

Udover fredagens premiere klokken 19 opføres Annie hele to gange lørdag 6. april henholdsvis klokken 12.30 og klokken 16.

Danmarkspremiere i Remisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce