DF: Sniger man noget ind ad bagdøren?


DF: Sniger man noget ind ad bagdøren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke alle byrådspolitikere, der klappede i hænderne over ændringen af mølletypen for de kommende 10 vindmøller ved Midtjyske Motorvej.

Ikast-Brande: - Jeg har ikke fået oplevelsen af at have fået mundkurv på, men vi blev opfordret til ikke at blæse eller piske noget op. Beskeden var, at der ikke var noget sag eller noget forkert i det her, da det overholdt reglerne. Hele sagen er grotesk og helt hen i vejret. Projektet er ikke taklet ordentligt, og processen er ikke blevet skønnere efter det her, fortæller Preben Christensen, viceborgmester i Ikast-Brande Kommune. 

Simon Vanggaard bad på mandagens byrådsmøde om at få præciseret, hvor der i lokalplanen står skrevet, at det er tilladt at lave større møller.

- Jeg forstår godt, at borgerne brokker sig. Vi synes, loven er uhensigtsmæssig - den tilgodeser projektmagere og lodsejere, men tromler naboerne, og det er dem, der skal leve med konsekvenserne.

Preben Christensen fortæller, at vindmølleprojektet i byrådssalen blev sammenlignet med Bestsellers højhus-byggeri. 

- Men nu støjer et højhus jo ikke, vel?  

Væsentlig ændring

At forvaltningen i Ikast-Brande Kommune har truffet en beslutning om at give grønt lys til 10 3,2 megawatt-møller i stedet for de planlagte 2,3 megawatt, uden at trække beslutningen ind i byrådet, handler ifølge borgmester Carsten Kissmeyer (V) om, at man giver forvaltningen råderum til at træffe beslutninger, som de vurderer, ikke gør nogen synderlig forskel i det samlede billede.

Det råderum skal udspecificeres, ifølge Simon Vanggaard (DF). Han forstår ikke, hvorfor beslutningen ikke endte i byrådssalen.

- Jeg spurgte, hvorfor det ikke var kommet til politisk behandling. For os at se, er der tale om en væsentlig ændring, når mølletypen ændres. Jeg synes, det virker som om, man forsøger at snige noget ind ad bagdøren.

 Det tog forvaltningen to dage fra modtagelsen af projektmagers ansøgning om at ændre mølletypen, screene for VVM-pligt og godkende ansøgningen. En proces, Simon Vanggaard føler, er hastværk.

- Hele projektet bærer præg af, at noget skal hastes igennem. Det er ikke i orden, at man skynder sig så meget, at man ikke har styr på det hele eller har hånd om naboerne.

 

DF: Sniger man noget ind ad bagdøren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce