City-formand glæder sig til Bestseller-projekt

Preben Christensen, formand for Brande City, mener, at Bestseller-projektet kan være med til at sætte skub i mange ting i Brande. Arkivfoto

City-formand glæder sig til Bestseller-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Brande City, Preben Christensen, mener, at Bestseller-byen i langt overvejende grad bliver en fordel for Brande og nabobyerne.

Brande: Bestsellers storstilede plan om en ny bydel med butikker og et 320 meter højt tårn vil være en fordel for Brande - ikke en ulempe.

Det mener Preben Christensen, formand for Brande City, den nye forening, der er opstået som en sammenlægning af Brande Handelsstandsforening og Brande Borgerforening:

- I Brande City er vi rigtig godt tilfredse med det projekt, og vi er glade for, at byrådet nu har godkendt det. I foreningen er vi i fuld gang med at forberede byen på, at vi får en ny bydel. Dialogen er meget positiv - man hører ikke noget dårligt eller nogen modargumenter. Folk glæder sig til projektet, siger Preben Christensen.

- Vi allerede haft et møde med Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen - et fantastisk godt møde, som vi skal have fulgt op på. Det her skulle gerne være en sag, vi arbejder for i fællesskab, tilføjer han.

I Brande City er vi rigtig godt tilfredse med det projekt.
Preben Christensen

Det handler om markedsføring

Preben Christensen har bidt mærke i, at man i andre byer har spekuleret over, hvordan Bestseller-projektet vil påvirke det nuværende handelsliv, da Bestseller Village skal rumme specialbutikker samt caféer, restauranter, kontorer og hotelfaciliteter. Blandt andet har Give Handelsstandsforening givet udtryk bekymring for, at Bestseller-byen kan gå ud over handlen i Give.

Men Preben Christensen tror ikke, at projektet vil ramme lokal detailhandel hverken i Give eller Brande for den sags skyld:

- Det er mest storcentre, der kan komme til at tabe på det. Projektet vil trække virkelig mange mennesker til Brande. Vi regner med, at der vil komme 3-400.000 mennesker til Bestseller-byen om året, og mange af dem skal vi jo have ind til Brande. Vi har noget at byde på, og vi skal profilere os - blandt andet med vores gavlmalerier og cafeer. Udfordringen bliver, at vi skal lave en god rute, så folk kommer nemt til Brandes midtby fra Bestseller. Det kan måske være en helt ny busrute, siger Preben Christensen.

- Vi skal i det hele taget være gode til at markedsføre os og gøre en indsats. Det kommer til at handle om markedsføring, markedsføring og atter markedsføring, understreger han.

Nabobyer som Nørre Snede og Ejstrupholm - hvad får de ud af det?

- Det kan måske godt blive lidt udfordrende for dem, men her handler det også om at profilere sig. Man kunne måske overveje direkte rute fra Bestseller til Ejstrupholm for eksempel. De fleste gæster i Bestseller-byen vil blive folk langvejs fra. Det bliver ikke den store trussel mod oplandsbyerne, lyder det fra Preben Christensen.

Mere udvikling

Bestsellers projekt kan måske også være med til at sætte mere skub i planerne om en midtjysk Hærvejsmotorvej.

- Det betyder, at vi kan presse på, og det vil være fantastisk med en Hærvejsmotorvej. Det vil betyde, at der virkelig kommer udvikling i Midt- og Vestjylland. Og der er allerede begyndt at ske noget. Se nu bare - vi får en McDonalds her i Brande. Det er jo helt tydeligt, fordi McDonalds satser på, at der kommer mange mennesker til byen, siger Preben Christensen.

- Vi vil også opleve, at mange flere vil investere i byggegrunde, og det vil smitte af på omegnsbyerne. I perioden hvor Bestseller-byen og tårnet skal bygges - og vi taler om en byggefase på tre-fire år - vil der opstå en masse arbejdspladser,. Måske vil man se, at en hel arbejderby skyder op midlertidigt, og der bliver et stort behov for lejligheder og boliger, lyder det fra city-formanden.

City-formand glæder sig til Bestseller-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce