Brande-betjenten blev stemmesluger

Inden stemmeoptællingen havde Lars Lyhne fra Venstre ikke regnet med at ende som kandidaten med femte flest personlige stemmer. Foto: Kathrine jensen

Brande-betjenten blev stemmesluger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Lyhne fik 759 personlige stemmer og røg derfor ind på en top fem, kun overgået af de fire spidser, der målrettet gik efter borgmesterkæden.

Brande: - Jeg er fuldstændig målløs. Jeg havde da regnet med stemmer, men slet, slet ikke i den størrelsesorden der. Så må jeg jo have gjort et eller andet rigtigt.

Ordene kommer fra Lars Lyhne (V), lokalbetjent og bosiddende i Brande. Det var første gang, han stillede op til kommunalvalg, men alligevel blev han den kandidat, der fik femte flest stemmer - 759 personlige stemmer - kun overgået af Annette Mosegaard (C) med 1850 personlige stemmer, Ib Lauritsen(V), med 1604 personlige stemmer, Frank Heidemann (S) med 1498 personlige stemmer, og Simon Vanggaard (DF) med 914 personlige stemmer.

Allerede tirsdag formiddag begyndte den lokale betjent at få en god mavefornemmelse. Han var en af de valgtilforordnede i Brande, og timerne sneglede sig af sted.

- Jeg var så spændt, så det kan næste ikke beskrives. Jeg fik dog en fornemmelse af ret tidligt, at det godt kunne ende med at gå min vej, siger Lars Lyhne.

 
 

Taknemlig for tillid

Både familien og ham selv blev overrasket, da de personlige stemmetal blev læst op i Ikast natten onsdag. Faktisk havde betjenten fødselsdag tirsdag, og han havde sagt til sin hustru, at det, som stod øverst på ønskesedlen var en adgangsbillet til byrådssalen, og den må man sige, han hev hjem med manér.

At han så hev stemmer hjem fra både Brande, Blåhøj, Drantum, Uhre og Ikast, kommer bag på ham. Især Uhre, hvor en anden Venstre-kvinde, Anne-Marie Pedersen samt Fælleslisten-debutanten, Lotte Stoltenborg, begge forsøgte at hente stemme fra hjemegnen.

- Jeg er meget taknemlig, og det er langt over, hvad jeg forventede. Nu skal jeg så leve op til den tillid, vælgerne har vist mig, lyder det fra Lars Lyhne.

Onsdag aften skulle de ni Venstre-folk mødes hos den kommende borgmester, Ib Lauritsen i Bording, til en snak - eller forhandling - om, hvilke personer skulle have hvilke udvalgsposter. Lars Lyhne har kultur- og fritidsudvalget stående øverst på sin ønskeseddel.

- Men uanset hvad, jeg får tilbudt, siger jeg ja tak.

Brande-betjenten blev stemmesluger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce