Biblioteket i Brande kan blive fællesbibliotek


Biblioteket i Brande kan blive fællesbibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er dog stadig et åbent spørgsmål, hvor Brandes bibliotek skal være i perioden fra nedrivning til ny skole.

Brande: I forbindelse med planlægningen af den nye skole i Centerparken i Brande har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Præstelundskolen og Ikast-Brande Bibliotek taget stilling til rammer og indhold for et eventuelt nyt fællesbibliotek.

Tanken er, at de nuværende skole- og folkebiblioteker slås sammen for at skabe et tidssvarende og attraktivt bibliotekstilbud til såvel skolens elever som alle andre borgere i Brande.

Inspirationen har man dels hentet hos Dokk1 i Århus, dels indenfor kommunegrænsen, nærmere bestemt Nr. Snedes nye bibliotek på skolen, der åbnede i foråret 2018 efter en gennemgribende renovering af Nr. Snede Skole.

Erfaringerne fra Nørre Snede peger på, at biblioteket set med brugernes øjne skal placeres et synligt sted med gode adgangsforhold.

Et andet afsæt for det nye fællesbibliotek er kommunens kultur- og bibliotekspolitik fra 2017, hvor et styrket samarbejde mellem skole og bibliotek er et vigtigt mål. Af kultur- og bibliotekspolitikken fremgår det også, at biblioteket skal fremstå som "et borgerinddragende kultur- og forsamlingshus". Netop dette vurderes et nyt fællesbibliotek i Brande at kunne skabe gode rammer for.

Visionen og potentialet i et muligt kommende fællesbibliotek indgår i det værdibaserede byggeprogram, hvor biblioteket inklusiv lokalhistorisk arkiv har fået 1350 kvadratmeter stillet til rådighed.

Ikast-Brande Kommunes drifts- og anlægsafdeling er for øjeblikket i samarbejde med biblioteket i gang med at finde et egnet lokale til det midlertidige bibliotek og arkiv, som - i forventning om, at det eksisterende bibliotek bliver nedrevet - skal etableres, indtil en nyopført skole kan tages i brug.

Biblioteket i Brande kan blive fællesbibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce