Biblioteket flytter i Pakhuset

Fra oktober og frem til sommeren 2021 skal Pakhuset på Stationsvej danne ramme om Brande Bibliotek. Arkivfoto

Biblioteket flytter i Pakhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteket i Brande får mindre plads i sommeren 2021.

Inden årets udgang - formentlig i løbet af august - skal Brande Bibliotek flyttes til Pakhuset på Stationsvej.

Det oplyser Ikast-Brande Kommunes kultur- og biblioteksleder, Martin Lundsgaard-Leth. Beslutningen er truffet af byrådet på den lukkede del af dagsordenen ved det seneste byrådsmøde, som blev afholdt 8. april.

Flytningen betyder, at biblioteket indtil en nybygget skole står færdig i Centerparken i sommeren 2021 må klare sig med væsentligt mindre plads end i dag. Pakhusets grundplan er på 210 kvadratmeter (med tilsvarende kælder), men det er kun de 137 kvadratmeter, der kan anvendes af biblioteksgæsterne samt de, der har ærinde i Borgerservice, som flytter med biblioteket til Pakhuset.

- Det er en væsentlig reduktion, erkender Martin Lundsgaard-Leth, der betegner flytningen som en "udfordring".

Heldigvis har man erfaringer fra andre af kommunens biblioteker at trække på, senest Nr. Snede Bibliotek, der har været i gang med en tilsvarende proces inden indflytningen på den renoverede skole var en realitet.

Der skal prioriteres

En arbejdsgruppe, som bl.a. består af tre medarbejderrepræsentanter, er allerede så småt gået i gang med planlægningen af flytningen, der som det ser ud lige nu skal ske i løbet af sensommeren. Som udgangspunkt er der ingen afdelinger eller typer af materialer, der må "lade livet", men med kun en brøkdel af den nuværende gulvplads, skal der prioriteres benhårdt.

- Det bliver de bøger, der er mest efterspørgsel efter, siger Martin Lundsgaard-Leth, og til det formål har man masser af brugbar statistik.

En del af bøgerne kan lægges i depot i kælderen, mens resten fragtes til Ikast eller andre nabobiblioteker, hvorfra de kan rekvireres fra dag til dag.

En af overvejelserne går på at udvide den betjente åbningstid, en anden på at anskaffe reoler på hjul, så man kan flytte rundt på dem og derved opnå større fleksibilitet. De helt store arrangementer bliver der selvsagt ikke plads til:

- Vi vil stadig gerne have arrangementer, men det er ikke sikkert, de kommer til at foregår på biblioteket, forklarer Martin Lundsgaard-Leth.

Han oplyser videre, at Pakhuset bl.a. er valgt pga. den centrale beliggenhed. Nogle af de andre placeringer, der har været i spil, har været industribygninger et stykke fra bymidten.

Før man kan komme videre med projekt biblioteksflytning, skal brandmyndighederne først godkende Pakhuset til denne type anvendelse, hvilket bl.a. stiller krav til adgangs- og flugtvejene, men overordnet set er bibliotekschefen fortrøstningsfuld. - Det skal vi nok få noget godt ud af, siger han og citerer en af sine medarbejdere for at have sagt, at det bliver "godt men småt".

- Vi må prøve at få det bedste ud af det, siger Martin Lundsgaard-Leth, der pointerer, at ambitionen er, at flytningen "går mindst muligt ud over de aktiviteter, vi har i dag".

Biblioteket er ikke ene om at skifte adresse, når der skal gøres plads til byggeriet af en ny skole.

Også musikskolen skal have nye, midlertidige lokaler. Her er valget faldet på den kommunalt ejede bygning på Dr. Arendsvej 4, der indtil sidste år fungerede som forpagterbolig for vandrerhjemmet. Det oplyser Ikast-Brande Kommunes direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov-Nielsen. Her er der ikke nogen, der bliver fortrængt, mens der skal findes andre lokaler til Ungdomsskolen, som er den primære bruger af Pakhuset.

Biblioteket flytter i Pakhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce