Antenneforening fremtidssikrer sig

Brande Antenneforening ændrer lidt på kanal-sammensætningen og gør klar til at lukke for FM. Arkivfoto

Antenneforening fremtidssikrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 1. april er det slut med FM-signalet i Brande Antenneforenings sendenet. Det sker for at gøre plads til en opgradering på internetsiden.

Brande: Efter et pladsbytte i forbindelse med sidste års generalforsamling, hvor foreningens mangeårige kasserer, Michael Møller, aflagde beretningen, er Christian Morsing tilbage på formandsposten i Brande Antenneforening (BA), og det var derfor ham, der aflagde bestyrelsens beretning på tirsdagens generalforsamling i antenneforeningen.

Formanden understregede indledningsvis, at det er bestyrelsens helt klare holdning, at medlemmerne skal have mulighed for at se de kanaler, de ønsker, til den billigst mulige pris.

For at leve op til det sidste har man valgt at fjerne to kanaler fra fuldpakken, som dermed trods en prisstigning på 3,4% lige nøjagtig kan holdes under 6.000 kr. årligt. Mellempakken stiger med 5,7 % til 3.595 kr. årligt, mens grundpakken stiger fra 1.250 til 1.295 kr. årligt (3,6 %).

De to kanaler, det er gået ud over, er Canal 9 og MTV, men begge kanaler kan fortsat tilkøbes.

Desuden er det slut med FM-signalet i antenneforeningens net pr. 1. april. Det bliver udfaset for at skabe plads til mere bredbånd, men det vil stadig være muligt at modtage FM-signalet, enten via DAB+-radio, stueantenne, streaming over nettet eller via et tv.

Aggressiv konkurrent

- Flere af vores medlemmer tror desværre fejlagtigt, at de er direkte medlemmer (kunder) hos YouSee. Sandheden er, at alle medlemmer er direkte medlemmer hos BA, når vi taler om TV, og at man får en bedre pris på telefoni og internet hos YouSee, når men er medlem af antenneforeningen. Brande Antenneforening er en selvstændig antenneforening, som ikke er ejet eller styret af/fra YouSee eller andre forretninger/foreninger, pointerede formanden, der også kunne fortælle, at man har oplevet særdeles aggressiv konkurrence fra Altibox/MES, som angiveligt har kontaktet mange af foreningens medlemmer telefonisk og fortalt dem, at BA vil stoppe med at tilbyde internet/bredbånd.

- Brande Antenneforening vil blive ved med at levere både tv og internet til alle vores medlemmer, og vi tilstræbe at have den bedste pris i fremtiden, fastslog Christian Morsing.

2018 har budt på indførelse af et nyt IT-system til styring at foreningens medlemmer og økonomi, og der er også brugt mange ressourcer på opgradering af antennenettet til Giga-speed, en opgradering der forventes afsluttet inden sommerferien. Flere har efterspurgt muligheden for kun at købe bredbånd hos antenneforeningen; hidtil har det ikke været muligt, men når opgraderingen til Giga-speed er på plads, vil man kunne købe internettilslutning hos BA uden at have en tv-pakke.

Derimod er der ikke udsigt til, at man selv kan sammensætte sin tv-pakke:

- YouSee har et krav om, at vi følger deres regionspakker eller noget, der ligner dem meget. Dette vil betyde, at vi skal have flere betalingskanaler i grundpakken; det har vi indtil nu prøvet at undgå, da vi har haft en klar holdning fra generalforsamlingen på, at der ikke må komme betalingskanaler i grundpakken.

- Jeg har den holdning, at vi skal til at kigge frem, og vi skal forholde os til de fremtidige muligheder, der findes; hvis vi skal have større bland selv-mulighed, så er vi nødt til at kigge på en løsning, hvor vi får flere betalingskanaler i grundpakken, fastslog formanden.

Christian Morsing omtalte også YouSee's nye tv-kanal Xee, som YouSee har tilbudt BA på prøve i 2019. Planen er at sætte kanalen til afstemning på generalforsamlingen i 2020, men hvad den i givet fald kommer til at koste vides ikke endnu.

Et kig i krystalkuglen

- Fremtiden er svær at spå om, men jeg ser helt sikkert en klar trend, der går i retning af mere streaming og mindre flow-tv. Det betyder, at de tiltag, vi allerede har gang i (Giga-speed, lukning af FM osv.) er den rigtige vej.

- Jeg tror, at vi vil se flere og flere flytte ned i pakker og bruge online-medier mere til at se film, serier og lige de programmer, man har mest udbytte af. Det vil også betyde, at BA skal kigge på den måde, vi driver foreningen på, og hvordan vi bliver ved med at være en god forening for alle vores medlemmer, konkluderede Christian Morsing.

Regnskabet udviste en stigning i driftsudgifterne på en lille halv mio. kr. til knap 1,8 mio., hvilket altovervejende skyldes den igangværende opgradering til Giga-speed, så det har været nødvendigt at tære på reserverne for at få indtægter og udgifter i balance. Der er således tilbageført hensættelser for 750.000 kr. i 2018 mod 400.000 kr. året før, men foreningen råder dog fortsat over hensættelser på godt 1,6 mio. kr. foruden en egenkapital på den gode side af 2,5 mio. kr.

Tabet på debitorer udgjorde i 2018 beskedne 6.000 kr.

Såvel bestyrelsens beretning som regnskabet blev enstemmigt godkendt, og der var genvalg til alle de tre bestyrelsesmedlemmer, der var på valg, Poul Erik Lind Jensen, John Nielsen og kasserer Michael Møller.

17 af foreningens 2.485 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Antenneforening fremtidssikrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce