Virksomhederne er vilde med dansk

Sprogcenter Midt har ca 130 ansatte og underviser ca. 3500 kursister om året. Ud over Horsens har centret afdelinger i Silkeborg og Skanderborg. Arkivfoto

Virksomhederne er vilde med dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprogcenter Midt har spurgt de lokale virksomheder om den undervisning, deres udenlandske medarbejdere får.

Horsens: Sprogcenter Midt tilbyder danskundervisning til virksomhedernes udenlandske medarbejdere, og det er et hit hos virksomhederne. Det viser en ny tilfredshedsundersøgelse blandt virksomhederne, som stort set kun har givet positiv respons.

-Jeg hæfter mig bl.a. ved, at virksomhederne især roser vores fleksibilitet og vores indsats med at afdække de enkelte medarbejderes behov. Samtidig er det da et ekstra skulderklap, at samtlige adspurgte virksomheder melder tilbage, at de i høj grad har lyst til at samarbejde med os en anden gang, siger centerchef på Sprogcenter Midt, Lene Glyngø.

Vigtig kommunikation

Sprogcenter Midt - der dækker Horsens, Odder, Skanderborg og Silkeborg kommuner - har inddraget medarbejdernes hverdag i undervisningen, og det har også givet pote for dem, der sad på skolebænken.

-Det er også værd at bemærke, at de medarbejdere, der har været på vores danskkurser, er særdeles tilfredse. For mig er det et klart tegn på, at vi ikke blot formår at ramme virksomhedernes behov, men at vi også lever op til medarbejdernes ønsker og forventninger, siger Lene Glyngø.

Undersøgelsens resultat overrasker ikke formanden for Business Horsens, Finn D. Pedersen:

- Den store udfordring for de lokale virksomheder lige nu er at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og det åbner helt naturligt for flere udenlandske medarbejdere. Selvom nogle virksomheder måske kan klare sig på engelsk i hverdagen, er og bliver det vigtigt at kunne kommunikere på dansk, siger han.

Virksomhederne er vilde med dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce