Vild video: 25-års fødselar fra Horsens endte i flammehav under "kanel-bad"


Vild video: 25-års fødselar fra Horsens endte i flammehav under "kanel-bad"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kunne være gået helt galt, da flammen fra en bordbombe satte ild til den sky af kanel, som stod omkring Nicolai Schack Andersen på hans 25-års fødselsdag. Hans bror reagerede dog hurtigt og fik ilden slukket.

Horsens: Det skulle have været en sjov eftermiddag, da venner og familie 23. maj i år troppede op hos Nicolai Schack Andersen, der bor på Fabrikvej i Horsens.

Han havde fødselsdag og rundede 25 år, og den slags er der i mange vennekredse tradition for at fejre med betydelige mængder kanel. Tag blot et kig rundt ved lygtepælene hér og dér. Her kan man flere steder i bl.a. midtbyen i Horsens se, at én eller anden har været udsat for et såkaldt "kanel-bad " på stedet. Muligvis med hænderne bundet til ryggen, som det var tilfældet med Nicolai Schack Andersen.

Desværre for ham begrænsede vennernes udstyrspakke sig ikke til kanel, reb og malermaske. Den indeholdt også nogle små bordbomber, der var "konstruktivt ændrede" og fyldt med kanel. De blev antændt for næsen af Nicolai Schack Andersen, og i det øjeblik ændrede situationen sig.

- Ilden fra den ene bombe fik fat i kanelskyen, og så gik det stærkt. Heldigvis havde jeg lige fået hældt vand ud over mig, så mit tøj var gennemblødt. Jeg tror, det var mit held, for jeg slap rimelig billigt fra det med lidt svitset pandehår og første- og andengradsforbrændinger på højre ben fra knæet og ned, fordi jeg havde shorts på. Mit skæg tog ikke skade, da jeg havde malermaske på, siger Nicolai Schack Andersen til Horsens Folkeblad her knap to måneder efter ulykken.

- Jeg tog det egentlig stille og roligt, og min første reaktion var af én eller anden grund at spørge, om nogle fik det på video. Det var der. Jeg fik skyllet mine øjne og renset sårene, og bagefter stod jeg under den kolde bruser i halvanden times tid, før jeg tog på skadestuen med min mor og min kæreste, siger den 25-årige, der er uddannet tømrer og nu læser til bygningskonstruktør på VIA University College.

På skadestuen i Horsens ville skæbnen, at det var Nicolais svoger, der som sygeplejerske tog imod. Han gav Nicolai en stivkrampe-vaccination, hans sår blev renset igen, og han tog derfra med forbindinger på benene, som han gik med i tre ugers tid. Han er ikke mærket af ulykken i dag.

- Jeg stod lidt længere fra sankthansbålet i år, for jeg har det ikke godt med lyden af store flammer, men ellers har jeg det godt, siger han.

Jeg kan se, at ilden har været tæt på at antænde trøjen, men heldigvis gik det ikke så galt. Jeg synes, jeg er sluppet heldigt fra det omstændighederne taget i betragtning.
Nicolai Schack Andersen

Har gjort det før uden problemer

Nicolai Schack Andersen har lige delt en video af hændelsen på sin Facebook-side, hvor han sender "de varmeste hilsener" til sine bekendte, og videoen er desuden lagt på Youtube, hvor den i øjeblikket er set over 1000 gange. Til skræk og advarsel for andre, der kunne tænkes at gøre det samme.

- Jeg ved, at én eller anden nok skal slå mig i hovedet og sige, at vi skulle have tænkt os om, for selvfølgelig er kanel letantændeligt osv. Da vil jeg bare sige, at det var ikke almen viden for mig, og vi har i venneflokken gjort det samme før, uden at det er endt galt, siger Nicolai Schack Andersen.

Det var hans storebror, der tændte bordbomben, og det var storebror, der reagerede hurtigt, da han smed sig ned på Nicolai og fik klappet ilden væk.

- Han handlede heldigvis hurtigt, da han uden tøven kastede sig ind i ilden og hjalp mig. Vi har grint lidt af det bagefter, for det var et uheld, og det får os selvfølgelig til at tænke os om, næste gang en kammerat bliver 25 og skal have kanel. Det her var med garanti sidste gang, vi brugte bordbomber med kanel, siger Nicolai Schack Andersen.

Vild video: 25-års fødselar fra Horsens endte i flammehav under "kanel-bad"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce