Venstre sår tvivl om støtte til sydlig omfartsvej

Trafikplan 2030 fik grønt lys af byrådet tirsdag aften. Planen skal behandles igen forud for vedtagelsen af den kommende kommuneplan. Arkivfoto: Mads Hansen

Venstre sår tvivl om støtte til sydlig omfartsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store Trafikplan 2030 blev debatteret på byrådsmødet tirsdag aften. Der var bred enighed om, at planen giver et godt grundlag for fremtidens infrastruktur, men også at planen ikke er fastlåst.

Horsens: - Opbakningen fra Venstre til at videreføre den sydlige omfartsvej fra Bjerrevej til Bollervej og derefter Sydhavnen vakler.

Det står klart efter byrådsmødet tirsdag aften, da alle partier minus Enhedslisten gav et foreløbigt grønt lys til den 900 mio. kr. dyre plan for infrastruktur-investeringer i Horsens frem til 2030.

For tre uger siden kaldte Venstres gruppeformand, Martin Ravn, det "helt oplagt" at forlænge omfartsvejen, men i aftes var han mere forbeholden.

- Der er veje, vi er enige om at prioritere, og som det er pinedød nødvendigt at sætte i gang hurtigt. Det gælder f.eks. ringvejene Langmarksvej, Vestergade, Schüttesvej og Bilka-området. Andre steder er det vigtigt, at vi får et godt beslutningsgrundlag. F.eks. skal vi være sikre på, at omfartsvejen gennem det naturskønne område Klokkedal til Bollervej er investeringen værd. Det ved vi ikke i dag, konstaterede Venstres gruppeformand, Martin Ravn (V). 

Martin Ravn blev bakket op af partifællen Hans Bang-Hansen, der efterlyste beregninger på alternative løsninger.

- Det er lidt, som om vi nu skal tage den store hammer og vise mod. Jeg har brug for at sige, at jeg med min tilslutning til planen ikke har sagt ja til det hele, sagde han.

 

Venstre har altid været imod tiltag ved havnen. Vi har hørt det før, men i forhold til tidligere bygger vi nu på Nordhavnen, og aktiviteten i erhvervshavnen er opadgående.
Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget

Ikke en statisk plan

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF) understregede, at de aktuelle trafiktal viser, at det vil være en rigtig god ide at føre den tunge trafik uden om byen. Men han understregede, at intet i planen er statisk, så den kan godt ændres frem mod 2030.

Det samme sagde borgmester Peter Sørensen (S).

- Jeg har stor respekt for jer byrådsmedlemmer, men jeg tror også på, at andre kan komme med gode ideer. Jeg er sikker på, at vi får skabt et solidt grundlag at tage beslutninger på, sagde han.

Som ved en del andre dagsordenspunkter på byrådsmødet stemte Enhedslisten imod.

- Vi er jo ikke en del af forligskredsen, så lidt kækt kan man sige, at vi stemmer imod, fordi vi kan. Vi er ikke imod det hele, men vi vælger at støtte det gode og bekæmpe det dårlige, sagde hun.

Venstre sår tvivl om støtte til sydlig omfartsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce