Venstre: P-hus ved Industrimuseet kunne have løst problemerne på Dana Feed-grunden

Visualiseringen af Industrimuseets udvidelsesprojekt, som blev præsenteret for to år siden. Museet har droppet planerne om det runde p-hus (øverst på billedet), mens skæbnen for resten af projektet, fortsat er uvis. Visualisering: Ginnerup Arkitekter

Venstre: P-hus ved Industrimuseet kunne have løst problemerne på Dana Feed-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraten Thomas Monberg Andersen, der også sidder i Industrimuseets bestyrelse, klandrer ikke Casa for at overhale Industrimuseet indenom med planerne om et p-hus på Dana Feed-grunden. - Det er et frit marked, og museet har ikke handlet hurtigt nok, siger han.

Horsens: - Det er ærgerligt, at det ikke kan lade sig gøre. Det er et flot, ikonisk byggeri, og det kunne have løst flere af de problemer, der er med det planlagte byggeri på Dana Feed-grunden.

Sådan lyder det fra Venstres gruppeformand, Martin Ravn, efter at Industrimuseet tirsdag i Folkebladet bekendtgjorde, at man har opgivet at opføre det planlagte p-hus på museumsgrunden. Den primære årsag er ifølge kommende museumsleder Kristoffer Jensen, at Casa nu også har fremlagt planer for et p-hus på Dana Feed-grunden umiddelbart over for Industrimuseet. P-huset er del af det lokalplanforslag for grunden, der ventes endeligt vedtaget på byrådsmødet mandag 25. februar.

- Vi har revet alle de historiske bygninger ned på Nordhavnen, og Industrimuseets p-hus udformet som en gastank kunne have understøttet historien om Horsens Havn som en gammel industrihavn. Det var ikke økonomisk muligt at bevare siloen på Dana Feed-grunden, men her var der en god mulighed for at bevare noget historie, siger Martin Ravn.

Venstres gruppeformand havde gerne set, at Casa og Industrimuseet, eventuelt i samarbejde med Bestseller, der har til huse i den gamle toldbod på Havnetrekanten, havde gået sammen om at finde en fælles p-hus-løsning - på Industrimuseets grund.

- Det er jo ikke noget, jeg har indflydelse på, men set udefra havde det været en oplagt mulighed. Det ville have været en flottere løsning end den, vi får nu, og det ville kunne have løst flere af de problemer, der er ved lokalplanforslaget på Dana Feed-grunden: Man ville ikke have problemer med at overholde sigtelinjen fra Ny Havnegade, og man ville generelt få bebyggelsesprocenten på grunden ned, siger Martin Ravn.

Jeg er helt tryg ved, at Industrimuseet nu fokuserer på kerneopgaven, som er at formidle industriens historie.
Thomas Monberg Andersen (S), byrådsmedlem og medlem af Industrimuseets bestyrelse

Monberg: Det er et frit marked

Byrådsmedlem Thomas Monberg Andersen (S) sidder i Industrimuseets bestyrelse og har dermed som repræsentant for både museet og det politiske liv en fod i to lejre.

- Man må bare sige, at Industrimuseet ikke har handlet hurtigt nok. Der er i Stjernholmsgade-kvarteret et stort behov for p-pladser, så der kunne være en god ide i at placere et p-hus på Industrimuseets grund, men økonomien har ikke været der til at realisere det. Samtidig har der vist sig en mulighed for at overtage udstillinger fra Nationalmuseets afdeling i Brede, og med et årligt budget på 10 millioner kroner er det begrænset, hvor meget man kan klare, siger han.

- Du klandrer ikke Casa for at overhale Industrimuseet indenom?

- Slet ikke. Det er et frit marked, og Casa har gode forudsætninger for at drive et p-hus. De har prøvet det før. Jeg er helt tryg ved, at Industrimuseet nu fokuserer på kerneopgaven, som er at formidle industriens historie. Det er der kompente menesker på museet, der er gode til, siger Thomas Monberg Andersen.

- Kunne du også godt have tænkt dig et samarbejde mellem Casa, Industrimuseet og Bestseller om et p-hus på Industrimuseets grund?

- Det vil jeg ikke blande mig i. Jeg kan slet ikke vurdere, om det ville have været en god mulighed, for eksempel i forhold til at beboerne på Dana Feed-grunden så skulle krydse vejen, siger byrådsmedlemmet.

Venstre: P-hus ved Industrimuseet kunne have løst problemerne på Dana Feed-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce