Venstre: Horsens skal brandes med Vitus Bering-statue og havnebad

Hvis det står til Venstre i Horsens, skal indsejlingen til Horsens i fremtiden prydes af en stor statue af byens stolte søn, Vitus Bering. Arkivfoto: Morten Pape

Venstre: Horsens skal brandes med Vitus Bering-statue og havnebad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statue og visualiseringer af opdagelsesrejsende Vitus Bering skal brande Horsens for nye typer af turister, mener partiet.

Horsens: En statue af Vitus Bering på en sokkel af russisk granit i havneindløbet. Et havnebad ved navn Beringsbadet. Og visualieringer af Vitus Bering, hans skib og kanoner på store siloer og på dele af havnefronten.

Det er visionen fra Venstre i Horsens Kommune.

I sit forslag til årets kommunale budget lægger partiet op til at udnytte i endnu højere grad, at den opdagelsesrejsende Vitus Bering for mere end 300 år siden blev født i netop Horsens. Det hele skal evt. ske med medfinansiering fra Rusland.

- Historien om Vitus Bering er kæmpestor i Rusland, og jeg mener faktisk, vi har undervurderet, hvor stort et potentiale der ligger i, at vi kan knytte historien om Vitus Bering til Horsens. Det vil vi gerne gøre noget ved, siger Venstres gruppeformand Martin Ravn.

Han erkender, at Venstres oplæg kan lyde meget ambitiøst.

- Det er i hvert fald et trin op i forhold til den snak om en statue på havnen, som vi har haft tidligere, siger han, men understreger i samme omgang, at han er sikker på, at en investering i historien om Vitus Bering vil komme positivt tilbage til Horsens.

- Tænk, hvis vi kunne få det gjort sådan, at alle både lige skal ind og vende Vitus Berings havn her i Horsens. Det ville være fantastisk at kunne brande havnen på det og få endnu flere turister til kommunen, siger Martin Ravn.

- Vi skal tænke ud af boksen

I budgetoplægget lægger Venstre op til at undersøge, om det er muligt at få russere til at medfinansiere en del af investeringen.

- Det handler også om eventuelt at få etableret noget venskabeligt med Rusland om den her fælles historie, siger Martin Ravn, der mener, at Horsens har lært noget af at arbejde med Fængslet som en oplevelsesinstitution.

- Vi har længe omtalt Fængslet som en usleben diamant, der nu for alvor er ved at folde sit potentiale ud. Det er fantastisk. Og nu mener vi så, at vi skal gå hele vejen med Vitus Bering. For mig at se ligger det lige til højrebenet, siger Martin Ravn.

- Vi skal turde tænke ud af boksen. Vi er alligevel i gang med at udvikle på havnen, så det er nu, vi har muligheden for at rykke, tilføjer han.

Venstre: Horsens skal brandes med Vitus Bering-statue og havnebad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce