Vejen til skole bliver mere sikker: Adskillige veje forbedres nu

Trafiksikkerheden ved kommunens skoler skal forbedres. Forældre i bil skal bl.a. guides til, hvor de må sætte deres børn af, og cyklister, gående og biler skal adskilles ved flere skoler. Arkivfoto

Vejen til skole bliver mere sikker: Adskillige veje forbedres nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikken ved alle skolerne i Horsens Kommune er blevet kigget efter i sømmene, inden der nu bliver lavet en række ændringer, der skal gøre skolevejene mere sikre.

Horsens: En lang række skoleveje fordelt over hele Horsens Kommune skal gøres mere sikre. Horsens Byråd bevilgede i maj i alt 5,85 mio. kr., hvoraf en meget stor del bliver brugt på projekter, der skal gøre det mere sikkert for elever at komme til og fra skole.   

- Vi har været ude ved samtlige skoler i Horsens Kommune - både de offentlige og private for at være i dialog med skolerne og kigge på, hvilke trafikale udfordringer der er de forskellige steder. Mange steder opstår udfordringerne, når børnene skal afleveres om morgenen. Vi vil gerne sikre, at de elever, som selv kommer i skole, er trygge og ikke kommer i karambolage med fortravlede forældre, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i affald og trafik i Horsens Kommune. 

Derfor er der i mange af projekterne tænkt på, hvordan de bløde trafikanter bliver adskilt fra de hårde.

- Mange af de projekter, vi laver, handler om at synliggøre, hvor forældre må holde, når de skal aflevere deres børn, og vise, hvordan de kører en fornuftig vej rundt på parkeringspladsen, så vi får adskilt de gående og cyklisterne fra bilerne, forklarer Allan Lyng Hansen. 

Sådan bliver pengene fordelt:
I alt er der afsat 5,854 mio. kr. til en række vejforbedringer. Beløbet skal bruges på disse fem områder: 

Cykelbane- og cykelstiprojekter: 1.970.000 kr. 

Fortovsprojekter: 545.000 kr. 

Skolepatruljeblink: 405.000 kr. 

Krydsombygning: 300.000 kr. 

Skolevejsforbedringer: 2.634.000 kr. 

Flere af cykelbane/cykelsti- og fortovsprojekterne forbedrer også forholdene ved skolerne. 

Ensretning ved to skoler

De forskellige skolevejsforbedringer koster fra 10.000 kr. og op til 640.000 kr. Sidstnævnte beløb skal bruges ved Østerhåbskolens afdeling i Torsted, hvor forholdene i krydset ved Torstedallé, Thorsgårdsvej og Søndre Torstedvej skal forbedres, ligesom en 40 km/t zone skal forlænges forbi skolen. Desuden skal der laves forskellige stier. 

Nogle enkelte af skolevejsforbedringerne er allerede lavet, mens flere er gået i gang i denne måned. Resten sættes i gang i løbet af vinteren og foråret. 

- Et af de steder, hvor der virkelig sker noget, er ved Horsens Byskole på Fussingsvej, hvor Fussingsvej gøres ensrettet. Det sker for at få plads til at lave cykelbaner, så det bliver tydeliggjort, hvor cyklisterne skal være, samt hvor forældrene må læsse deres børn af. Hidtil har det været rent kaos på vejen, hvor forældre holder i både anden og tredje række for at aflevere deres børn, forklarer Allan Lyng Hansen. 

Også foran Brædstrup Skole skal en del af Rådhusgade og Niels Wongesvej ensrettes.

Små ting kan løfte meget

Ved mange andre skoler vil der ske mindre ændringer f.eks. med opsætning af skilte og forbedringer af stiforbindelser. 

- Mange af de mindre ting kan løfte trafiksikkerheden meget, og de mangler mange steder i dag. Vi har heldigvis været forskånet for store, voldsomme uheld omkring skolerne og har ikke sorte pletter, hvor der sker mange uheld. Så forbedringerne er tryghedsskabende tiltag og også forbedringer for skolepatruljerne, siger Allan Lyng Hansen. 

Ved de tre skoler i midtbyen - Horsens Byskole i Kildegade, Sct. Ibs Skole og Hulvej Skole - skal trafikken først analyseres nærmere, før der bliver taget stilling til eventuelle forbedringer. Det sker bl.a. med droneoptagelser.

Vejen til skole bliver mere sikker: Adskillige veje forbedres nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce