Vandtårnet i Lunden får sin egen musik

Vandtårnet i Lunden har i sin levetid oplevet lidt af hvert. Nu får det sin egen musik. Arkivfoto: Martin Ravn

Vandtårnet i Lunden får sin egen musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HORSENS - Aarhus 2017 er nu begyndt at tage tilløb til et lyd-projekt, som til august indtager det gamle vandtårn i Lunden i Horsens.

De første lyde slippes løs onsdag 1. marts i Aarhus, og herfra breder "The Overheard", som projektet hedder, sig ud over Region Midtjylland med nedslag i Silkeborg, i Mønsted Kalkgruber, i Struer og som sagt i Horsens.

Kernen bliver et lydværk af den schweiziske kunstner Zimoun, som installeres i Den Rå Hal på Godsbanen i Aarhus.

435 motorer og 2030 papkasser

Værket hedder "435 Prepared DC-Motors, 2030 Cardboard Boxes 35x35x35 cm". Titlen antyder, hvad det handler om: 2030 papkasser og 435 små motorer, som sammen "sætter spørgsmålstegn ved vores opfattelse af, hvad støj og musik er", siges det i oplægget til, hvad der skal ske i Den Rå Hal.

Kigger man på hjemmesiden www.theoverheard.dk, møder man en video med en mængde små maskiner, som skaber lyd ved at slå på glas, kasser og meget andet. Eller med oplæggets ord: "Med simple mekaniske objekter skaber kunstneren sublime oplevelser, der giver beskueren en mulighed for at fordybe sig i et enestående, evigt foranderligt lydlandskab".

Tower Music

Ved åbningen i Aarhus vil den danske komponist Simon Christensen spille en koncert til lyden af Zimouns værk. Den efterfølges af koncerter, baseret på live-streamet lyd fra seks udendørs lydinstallationer rundt i Region Midtjylland.

Når projektet 4. august når til Lunden i Horsens, bliver det Jonas R. Kirkegaard, som leverer et værk med den oplagte titel "Tower Music". Komponisten har siden 2000 arbejdet i krydsfeltet mellem installationskunst, lydkunst og elektronisk musik.

Vandtårnet i Lunden får sin egen musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce