Vandselskab kommer kommer med klamt opråb: Flere og flere kyler vådservietter i toilettet

Samn Forsyning oplever stigende problemer med klude, der stopper pumperne på rensesanlæggene i Horsens og Odder. Billedet her viser sammenfiltrede klude fra den seneste tilstopning på anlægget i Odder. Foto: Samn Forsyning

Vandselskab kommer kommer med klamt opråb: Flere og flere kyler vådservietter i toilettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lokale vandforsyningsselskab oplever, at pumperne i spildevandsnettet i stigende grad bliver stoppet til af sammenfiltrede fiberklude og lignende. Det tager tid og penge at rense pumperne, og regningen sendes til kunderne.

Horsens: Skumvaskeklude og vådservietter skal i skraldespanden. Ikke i toilettet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Samn Forsyning.

Dorthe Baggesen, driftsleder for Samn Forsynings renseanlæg i Odder og Horsens, har registreret et stigende problem: Pumperne i spildevandsnettet bliver stadigt oftere stoppet til af sammenfiltrede fiberklude og lignende, og de kan kun renses på én måde: Manuelt.

- Det tager tid og koster penge, og i sidste ende er der kun Samn Forsynings kunder til at betale, konstaterer Dorthe Baggesen.

- Vi ser flere og flere vådservietter og små fiberklude, som - i øvrigt sammen med vatpinde - bare bliver smidt i afløbet. Modsat toiletpapir kan de ikke opløses, og til sidst stopper pumperne helt til, og kludene er den største årsag, siger hun.

Driftslederen er ikke i tvivl om, at problemet er stigende.

- Om det skyldes, at folk bruger flere fiberklude, eller at de bare bliver mere ligeglade, ved jeg ikke - men jeg kan konstatere, at de bare sender problemet videre, når de skyller tingene ud i toilettet, siger hun.

Om det skyldes, at folk bruger flere fiberklude, eller at de bare bliver mere ligeglade, ved jeg ikke - men jeg kan konstatere, at de bare sender problemet videre, når de skyller tingene ud i toilettet.
Dorthe Baggesen, driftsleder, Samn Forsyning

Skift skraldeposen lidt oftere

For et par uger siden var den gal igen: Store mængder af skidt blokerede pumpen på renseanlægget i Odder, så medarbejderne måtte dykke ned i brønden og fjerne skidtet manuelt. Der måtte tilkaldes hjælp udefra i form af en slamsuger, og inden brønden var renset ordentligt op, havde tre mand brugt mere end to arbejdsdage hver.

- Det siger sig selv, at vi sagtens kan bruge den tid bedre på noget andet. Vi var heldige, at det var tørvejr de to dage, så de tilstoppede pumper ikke gav problemer med urenset spildevand, men så heldig kan man ikke være hver gang, siger Dorthe Baggesen.

Hun og medarbejderne har nu indført en ny rutine for at undgå gentagelser. Fremover vil en medarbejder tjekke pumpesumpen en gang om måneden og eventuelt spule skidtet væk, hvis det er nødvendigt.

- På den måde kan vi godt løse problemet, men det koster stadig en masse tid, fordi det skal gøres manuelt. Derfor ville det være meget bedre, hvis kunderne ville vænne sig til altid at putte vaskeklude, fiberklude og vådservietter i skraldespanden hver gang. Så må man skifte affaldsposen lidt oftere, siger Dorthe Baggesen.

Vandselskab kommer kommer med klamt opråb: Flere og flere kyler vådservietter i toilettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce