Udvalg sagde ja: Grønt areal skal erstattes af bassin

Visualisering af det område, der skal udlagges til regnvandsbassin. Visualisering: Horsens Kommune

Udvalg sagde ja: Grønt areal skal erstattes af bassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerne i parcelhuskvarter i Hovedgård får ny udsigt. Græsplæne skal fremover være regnvandsbassin

Hovedgård: Flere beboere på N.P. Danmarksvej og Birkevænget i Hovedgård skal have en helt ny udsigt.

På plan- og miljøudvalgets seneste møde blev et tillæg til spildevandsplanen i Hovedgård godkendt efter at have været i høring, og det betyder, at et fællesareal fremover skal benyttes som regnvandsbassin.

Baggrunden for beslutningen er den omfattende separatkloakering i Hovedgård, der bl.a. betyder, at et eksisterende regnvandsbassin på fællesarealet skal udvides.

Der kom seks indsigelser i forbindelse med høringen.

Høringssvarene vedrører alle udvidelsen af det eksisterende bassin og etablering af sti omkring bassinet.

Nu kommer der et vandspejl, hvor der kan komme fugle og dyreliv, og som kan tilføje noget til området, som det ikke har i forvejen.
Martin Ravn (V), udvalgsformand

Fugle og dyr

Svarene har medført enkelte ændringer i forhold til de foreslåede stier, men grundlæggende bliver der etableret et regnvandsbassin på området.

- Hvis man kigger på et kort, kan man se, at der er minimum ni huse, der ligger rundt om dette grønne areal, og som i stedet vil få udsigt til det udvidede regnvandsbassin. Sammen med Samn Forsyning skal vi sørge for, at vi får stoppet det her overfladevand. Vi skal fremover bedre kunne styre de kraftige regnskyl og efterfølgende store regnvandsmængder. Vi mener i udvalget ikke, at det rekreative forsvinder, fordi der kommer et regnvandsbassin. Nu kommer der et vandspejl, hvor der kan komme fugle og dyreliv, og som kan tilføje noget til området, som det ikke har i forvejen, siger formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

Samn Forsyning har tidligere været i dialog med grundejerforeningen i området i forbindelse med udvidelsen af bassinet, og der er indgået en aftale om udformning, adgangsvej osv.

Høringssvarene har betydet, at den planlagte sti mellem stien rundt om bassinet og det eksisterende stisystem ved Tornbjerg Skov ikke bliver etableret. Derved undgår man, at området bliver et gennemgangsområde, som flere frygtede.

Udvalg sagde ja: Grønt areal skal erstattes af bassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce