Tre måneder med Nordkaperen

Palle Hjørngaard Lauritsen på Nordkaperen ved Palau-øerne. Privatfoto

Tre måneder med Nordkaperen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv når Palle Hjørngaard Lauritsen ikke sejler med sit job i Søværnet, trækker livet på havet i ham, og i tre måneder var han en del af besætningen på "Nordkaperen".

Horsens: I 2002 fik Palle Hjørngaard Lauritsen en enestående mulighed. En kammerat fra Søværnet fik lov til at låne Troels Kløvedals stålskib, "Nordkaperen", og Palle Hjørngaard Lauritsen blev inviteret med som en del af besætningen. I tre måneder sejlede de sammen i Stillehavet. Og selv beskriver han rejsen som en af de helt specielle oplevelser i sit liv.

- Vi sejlede ved Palau-ørerne i Mikronesien mod Filippinerne. Det var en fantastisk tur. Der var store koralrev, vi havde daglige dyk og mødte en masse venlige mennesker. Det er helt specielt at komme ud til steder, hvor der aldrig har været turister før, fortæller han.

- Vi sejlede ved Palau-ørerne i Mikronesien mod Filippinerne. Det var en fantastisk tur. Der var store koralrev, vi havde daglige dyk og mødte en masse venlige mennesker. Det er helt specielt at komme ud til steder, hvor der aldrig har været turister før.
Palle Hjørngaard Lauritsen
Palle Hjørngaard Lauritsen på svømmetur med hvaler i 2002. Privatfoto
Palle Hjørngaard Lauritsen på svømmetur med hvaler i 2002. Privatfoto

Næsten fanget af en storm

En af turens mere hårrejsende oplevelser kunne være endt galt, men blev i stedet et godt minde.

- Vi var på vej mod Filippinerne og var ude på åbent hav, da vi var ved at blive indhentet af en storm. Så vi måtte sejle til Indonesien uden visum eller noget som helst. Så da vi kom i land, røg vi direkte til afhøring, fortæller han og fortsætter:

- Men de var virkelig søde og gæstfrie og endte med at vise os rundt i byen. Det er en af de helt specielle begivenheder i mit liv.

Hjemme i land besøger Palle Hjørngaard Lauritsen stadig den sejlklub, hvor det hele startede. En af hans drenge er begyndt at sejle optimistjolle, og det glæder ham.

- Der er et fantastisk sammenhold i sejlklubben. Det vil jeg gerne give videre til de af mine børn, som har lyst til det. Og så er det også dejligt selv at være der igen - sammen med min søn.

Tre måneder med Nordkaperen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce