Trafikken er steget voldsomt på E45

Trafikken på de østjyske motorveje steg sidste år med tre-fire pct. Over syv år - fra 2010 til 2017 - er trafikken på motorvejene steget med 40-45 pct. på f.eks. Vejlefjordbroen og E45 ved Stilling, og det giver udfordringer især i myldretiden, konstaterer Vejdirektoratet. Arkivfoto

Trafikken er steget voldsomt på E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser en stigning i trafikken på tre-fire pct. mange steder på de østjyske motorveje - bl.a. på Vejlefjordbroen og omkring Stilling.

Horsens: Hvis du føler, at der meget ofte er trængsel på E45, har du helt ret.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at trafikken er steget kraftigt på de østjyske motorveje. F.eks. steg trafikken sidste år med 4,2 pct. på Vejlefjordbroen, og på E45 ved Stilling var der 3,5 pct. flere biler sidste år, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Endnu mere markant er stigningen over en syv-årig periode fra 2010 til 2017. Her er der kommet 34 pct. flere biler på Vejlefjordbroen, og i myldretiden morgen og eftermiddag er der helt op til 40-45 pct. flere biler.

Samlet for E45 er stigningen over de seneste syv år på ca. 29 pct. flere biler.

- Der er ingen tvivl om, at danskerne kører mere på motorvejene end nogensinde før. Det viser tallene klart. Denne tendens slår også igennem i Østjylland, siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.

Trafikken i tal
Antallet af kørte kilometer på motorvejsnettet steg med 4,1 pct. i 2017. Dermed er trafikken steget med over 31 pct. på de hjemlige motorveje siden 2010.34 pct. af den samlede bilkørsel i Danmark foregår på motorvejsnettet.

Den økonomiske vækst og stigende aktivitetsniveau i samfundet giver mange steder en stærk vækst i myldretidstrafikken på centrale motorvejsstrækninger.

På Vejlefordbroen er trafikken i myldretidstrafikken fra 2010 til 2017 steget med 40-45 pct., mens trafikken midt på dagen kun er steget med 25-30 pct.

Personbilparken er vokset med 19 pct. fra 2010 til 2017.

Kilde: Vejdirektoratet

Udvikling skaber trængsel

Udviklingen skaber trængsel på vejene. Dermed øges risikoen for at sidde i kø, og det giver nye udfordringer for Vejdirektoratet.

- Vi har en stor opgave med at sørge for, at vi hele tiden udnytter den eksisterende kapacitet på vejene bedre og mere intelligent, så trafikanterne ikke spilder tiden med at sidde i kø. Det sker bl.a. ved at afprøve nye løsninger med kørsel i nødspor, nye dynamiske krydsløsninger, flytbare autoværn og skarpere trafikinformation, siger Niels Tørsløv.

Myldretiden giver problemer

Generel fremgang i økonomien, øget beskæftigelse og et større privatforbrug er nogle af grundene til, at bilsalget i de senere år har ligget meget højt. Det afspejler sig i flere biler på motorvejene.

Desuden viser målinger, at når der åbnes nye motorvejsstrækninger, flyttes en del af trafikken fra de mindre veje over på motorvejene.

En anden stor udfordring er, at den øgede trafik ikke er spredt jævnt over hele dagen, men er stærkest i myldretiden, hvor der i forvejen er pres på motorvejene.

Trafikken er steget voldsomt på E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce