Torsted-præst skifter til Randers

Anne Assenholt har været glad for sine 13 år i Torsted. Men nu skal der nye udfordringer til. Pressefoto

Torsted-præst skifter til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Assenholt skal lede den fælles kirke-skoletjeneste, fire provstier i Randers-området samarbejder om.

Horsens: Anne Assenholt skifter sin stilling som sognepræst i Torsted ud med en stilling som teologisk medarbejder og leder af skole-kirketjenesten i fire provstier i Randers-området.

Det sker pr. 1. maj eller 1. juni, afhængig af hvor hurtigt Kirkeministeriet kan ordne det praktiske i forbindelse med skiftet.

- Jeg har været 13 år i Torsted, og jeg har været rigtig glad for sognet, men jeg trænger til nye udfordringer, og her passer stillingen i Randers perfekt til mine ønsker, fortæller Anne Assenholt.

Ord, der skal ses i lyset af, at ud over sin teologiske uddannelse har Torsted-præsten en bachelor i nordisk sprog og litteratur. I Randers kan hun kombinere de to fagområder.

Mere dannelse end uddannelse

De fire provstier, hvor Anne Assenholt fremover skal lægge sin arbejdsdag, er Randers Nordre, Randers Søndre, Hobro-Mariager og Favrskov.

Her har kirke-skolearbejdet mange år på bagen. Den nye leder får tre medarbejdere. Sammen med dem skal hun udvikle undervisningsmaterialer m.v., der tager livtag med eksistentielle temaer, til provstiernes skoler.

- Vi vil gerne vægte elevernes dannelse højere end deres uddannelse, siger Anne Assenholt om en indsats, der mere handler om at give børn og unge perspektiv på livet end om karakterer og eksaminer.

Det ligger i jobbet, at materialet ikke skal være forkyndende. Denne side af præstegerningen må Anne Assenholt gemme til de fem procent af stillingen, der er knyttet til Sct. Clemens Kirke i Randers.

Hun og hendes familie bor i Torsted - og bliver dér.

Torsted-præst skifter til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce