Torsted-borgere skal koge vandet resten af ugen

Kort over Torsted Vandværks forsyningsområde. Kort: Horsens Kommune

Torsted-borgere skal koge vandet resten af ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UV-anlæg renser snart vandet, men indtil der er resultat af nye prøver, gælder kogepåbud fortsat, oplyser Torsted Vandværk.

Horsens: Ca. 1800 beboere i Torstedområdet må forberede sig på at koge vand resten af ugen.

Torsted Vandværk, som mandag kunne konstatere bakterier i vandet, har bestilt et UV-anlæg, som ankommer tirsdag formiddag.

Det er i stand til at dræbe bakterierne, så snart det kører, siger vandværkets formand, Herman Hockerup. Han forventer, at det kører i løbet af tirsdagen.

- Men så skal der tages nye prøver, og de tager fire-fem dage at få analyseret, så vi forventer, at kogepåbuddet kommer til at vare ugen ud, siger han.

Kog vand

Mandag blev der i forbindelse med en rutinekontrol hos Torsted Vandværk konstateret for høje koncentrationer af bakterier i vandet. Det er endnu ikke kendt hvilken type af bakterier, der er tale om, men der er ikke tale om e-coli bakterier.

- 37 grader varmt vand må normalt indeholde en kim-værdi på 35. Ved kontrollen blev der målt et kimtal på 110, fortæller Herman Hockerup.

Selvom værdien er noget højere end det tilladte, er der ifølge formanden tale om små mængder, som fortrinsvis er risikable for syge og svækkede personer. Alligevel bør alle i området være på vagt og koge både drikkevand og vand til madlavning, siger han.

 

Hører efteråret til

Det er første gang, at Torsted Vandværk oplever forurening, oplyser formanden. Årsagen til forureningen er endnu ikke identificeret, men Torsted Vandværk arbejder på højtryk på at opspore kilden.

- Det er et større arbejde, men vi håber, vi ved mere sidst på ugen, siger han.

Forureningen blev konstateret mandag eftermiddag i forbindelse med et rutinetjek, som ifølge Herman Hockerup foretages fire-fem gange om året.

- Vil det sige, at vandet kan have været forurenet gennem længere tid?

- Det tror jeg ikke, for vi har ikke hørt om nogen gener, og ifølge Silhorko (vandbehandlings-virksomhed, red.) hører den slags forurening efteråret til. Det kan komme som følge af store regnskyl, men indtil vi får det undersøgt nærmere, er det jo rent gætværk, siger formanden.

Der ingen fare forbundet med at bade i vandet, oplyser Herman Hockerup, men vand til f.eks. kaffe og madlavning skal koges.

Kogevejledning og instruktionsvideo kan findes på Horsens Kommunes hjemmeside.

Torsted-borgere skal koge vandet resten af ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce