To maskerede kvinder flytter ind på Statsskolen

Rune Christensen, der har står foran kunstværket i sit atelier i et kolonihavehus i Horsens, står blandt andet også bag et af de nye gavlmalerier på Gersdorffsgade. Foto: Claus Skovholm

To maskerede kvinder flytter ind på Statsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den lokale kunster Rune Christensen står bag værket "Stilleben", der i dag bliver præsenteret på Horsens Statsskole.

Horsens: I dag flytter to maskerede kvinder ind på Horsens Statsskole. To kvinder, der skal give eleverne et bud på, hvad kunst er, og hvad kunst kan.

De to kvinder agerer blikfang i et nyt kunstværk, som Horsens-kunstneren Rune Christensen står bag. Det er bestilt af skolens udsmykningsudvalg og bragt til verden i kunstnerens atelier i et kolonihavehus i Horsens.

- Gennem de seneste fem år har vi i udsmykningsudvalget forsøgt at optimere skolens kunstsamling. Nu havde vi penge til et nyt kunstværk, og valget faldt på Rune, fordi hans stil er unik, og hans person er spændende, siger Marianne Mielke, lektor og studievejleder på Horsens Statsskole og formand for skolens udsmykningsudvalg.

Kunstværket, der har fået navnet "Stilleben", forestiller to kvinder omringet af tomme krukker. Det er udført i genren urban contemporary og malet ved hjælp af akryl, fugemasse, spraymaling, oliemaling og blæk.

Værket skal hænge i skolens aula, side om side med skolens portrætter.

Sønderbombet med informationer

Hvordan billedet skal fortolkes, er op til den enkelte, men kunstneren selv har et bud:

- Vi lever i dag i en tilværelse, hvor vi bliver sønderbombet med så mange informationer, at vi ikke kan nå at tage stilling til noget som helst. Vi bærer masker, der passer til den situation, vi står i, og vi skal hele tiden træffe massevis af beslutninger, siger Rune Christensen.

Kunstværket, der bliver offentliggjort i dag, er en overraskelse for eleverne, der ikke på forhånd havde fået noget at vide om det.

- Eleverne går direkte fra klasseværelserne og ud i ferniseringen. På den måde vil vi sørge for, at de lægger mærke til det, siger Marianne Mielke.

To maskerede kvinder flytter ind på Statsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce