TV2: Forum Horsens var det naturlige valg til X Factor-finalen

Lyden, akustikken, størrelsen, de gode faciliteter og det gode samarbejde med Horsens & Friends lyder nogle af argumenterne for, at der er lavet stribevis af store tv-produktioner i Forum Horsens, som fredag dannede en flot kulisse for afviklingen af X Factor-finalen. Foto: Morten Pape

TV2: Forum Horsens var det naturlige valg til X Factor-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere år med et godt samarbejde med TV2 lå bag valget af Forum Horsens til afviklingen af X Factor-finalen. Og selv om der ikke er yderligere aftaler om tv-shows i kalenderen, er der håb og forventning om flere.

Horsens: Forum Horsens var det naturlige valg, da TV2 skulle vælge stedet for afviklingen af årets X Factor-finale, som fredag blev sendt direkte fra Forum Horsens.

Det fortæller TV 2's underholdningsredaktør Dorte Borregaard.

- Vi vil rigtig gerne ud i landet, og her er gode faciliteter. Forum Horsens er hverken for stor eller for lille, og så har vi rigtig gode erfaringer efter at have afviklet "Vild med dans"-finalen fem år i træk i Forum Horsens. Vi har et rigtig godt samarbejde med Horsens & Friends, og alt kører virkelig godt, så vi er yderst tilfredse, lyder rosen fra underholdningsredaktøren.

Hun nævner også den geografiske beliggenhed som et plus - Horsens kan nemt nås fra hele landet.

Om der er flere tv-produktioner på bedding samme sted i samarbejde med TV2, kan hun dog ikke sige noget om.

Får tingene til at fungere

Den første store tv-produktion, som blev afviklet i Forum Horsens, var i 2004 i forbindelse med indvielsen af stedet.

Dengang var det et stort gallashow, som DR viste til seerne hjemme i stuerne.

Siden er det gået slag i slag med store, musikalske liveudsendelser på DR og TV2 sendt fra Forum Horsens. Heriblandt fire gange Dansk Melodi Grand Prix, fem "Vild med dans"-finaler og nu en X Factor-finale.

I Horsens har de tætte samarbejdspartnere nogle bud på, hvorfor Forum Horsens bliver valgt til.

Det handler blandt andet om den erfaring, der er bygget op gennem årene.

- Når fotografen snakker om kabeltræk og position, så ved vi, hvad det handler om. Hvis man ikke har lavet en tv-produktion i den her størrelse før, så bliver det en lang aften, fortæller Erik Munk Jakobsen, Horsens & Friends, som er den faste, lokale samarbejdspartner ved de store produktioner.

Desuden kan Horsens ifølge Erik Munk Jakobsen levere en jysk forståelse for at få tingene til at fungere.

- Og så har vi en sal, der er intim. Når folk har været her, taler alle om en intens stemning, og publikum får en oplevelse af at sidde tæt på det hele.

Gode faciliteter, god lyd og akustik lyder forklaringen også fra Forum Horsens-direktør Jørn Juul, som udpeger Horsens & Friends og deres sponsorer som helt afgørende for at kunne trække den slags arrangementer til byen.

Branding af Horsens

Erik Munk Jakobsen og Jørn Juul er enige om, at branding er en kæmpe gevinst for Horsens ved at lægge hus til de store tv-produktioner.

- Jo flere gange, der bliver sagt Horsens på landsdækkende tv, jo bedre.

At der ikke bliver tjent de store penge på afviklingen, betyder derfor mindre.

- En del af indtægten er markedsføring af Horsens, så det er hele byen, der har glæde af det. Og jeg tror da, der kommer flere tv-produktioner. Hvorfor skulle det stoppe nu, siger Jørn Juul, der dog ikke har nogle konkrete aftaler i kalenderen.

Også Erik Munk Jakobsen er optimistisk.

- Lad os nu se, om vi ikke skal have sådan en X Factor-finale næste år, lyder det lunt.

For Horsens er klar.

TV2: Forum Horsens var det naturlige valg til X Factor-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce