Stort behov for faggrupe: VIA vil øge optag med 44 procent

Jonna Frølich, der er uddannelsesdekan for sygeplejerskeuddannelsen på VIA University College, håber, at VIA UC i Horsens fra 2020 kan byde velkommen til 40 ekstra sygeplejerskestuderende om året. Foto: VIA University College

Stort behov for faggrupe: VIA vil øge optag med 44 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Behovet for sygeplejersker i Region Midtjylland er så stort, at VIA University College har anmodet om flere sygeplejerske-studiepladser. I Horsens er ønsket 40 ekstra plader om året.

Horsens: Øg antallet af sygeplejerske-studerende på VIA University College i Horsens med 44 procent, fra 90 til 130 på en årgang.

Sådan lyder VIA University Colleges anmodning til Uddannelses- og Forskningsministeriet.

- Vi hører fra hospitalerne og praksisserne, at der er stor mangel på sygeplejersker. Derfor mener vi, vi har en forpligtelse til at sikre, at der er nok sygeplejersker i fremtiden, siger Jonna Frølich, uddannelsesdekan for sygeplejerskeuddannelsen på VIA UC.

VIA UC har bedt om en øget dimensionering på i alt 120 ekstra sygeplejerske-studiepladser på tværs af VIA's uddannelsesinstitutioner. Ud over Horsens skal det være i Silkeborg, Holstebro og Herning.

Gældende fra 2020

Behovet for flere sygeplejersker bakkes op af Region Midtjyllands og KKR Midtjyllands rapport "Behovet for velfærdsuddannede i Midtjylland" fra november 2018. Denne understreger, at der allerede i dag er omfattende mangel på sygeplejersker, og at behovet vil stige i fremtiden, eftersom 40 procent af regionens sygeplejersker er over 50 år og dermed nærmer sig pensionsalderen.

- Vi forventer, at vi med en øget dimensionering kan imødekomme behovet, siger Jonna Frølich, der ikke regner med, det bliver noget problem at finde studerende til de ekstra pladser.

Uddannelses- og Forskningministeriet skal tage stilling til anmodningen i løbet af sommeren 2019, og hvis ministeriet vender tomlen opad, skal VIA UC i Horsens ikke kun ud at finde ekstra studerende.

- Så ville vi også skulle ud at ansætte flere undervisere. Og det vil ikke blive svært, siger Jonna Frølich.

Bliver der givet grønt lys til de 40 ekstra studiepladser, træder ændringen i kraft fra 2020.

Stort behov for faggrupe: VIA vil øge optag med 44 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce