Storesøster skal styre kultur og kirke

I den nye regering får Liberal Alliance seks ministerposter. En af de nye ministre er Mette Bock fra Horsens, som bliver kultur- og kirkeminister. Arkivfoto

Storesøster skal styre kultur og kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stensballe - Danmarks nye kultur- og kirkeminister er en kvinde, der i mange år har bevæget sig rundt i en verden af netop kultur og kirkeliv.

Mette Bock fra Stensballe er uddannet magister i filosofi og har en kandidat i statskundskab. Hun har arbejdet som journalist på Jyllands-Posten. Det blev startskuddet til en karriere i mediebranchen, der bl.a. bragte hende til jobbet som ansvarshavende chefredaktør på JydskeVestkysten fra 2002 til 2007. Derefter blev hun direktør for DR's programproduktion fra 2008 og frem til, hun meldte sig på banen hos Liberal Alliance i 2010.

Som folketingsmedlem har hun været medie- og kirkeordfører, og hun har bl.a. markeret sig med stærke holdninger til DR, som hun mener bør slankes. Derudover er hun fortaler for en gradvis afvikling af mediestøtten og for at sælge TV2.

Som kulturminister får Mette Bock bl.a. ansvaret for de kommende medieforhandlinger. Her bliver det især interessant at følge, hvor dybt der bliver skåret i DR.

Fredelig sameksistens

Men det er ikke kun på medieområdet, den nye minister har markeret sig med stærke holdninger. Siden 2014 har hun været formand for Grænseforeningen.

Igennem flere år har Mette Bock rejst Danmark tyndt med foredrag om bl.a. Grundtvig, kristendom og filosofi, mens hun også har været hyppigt brugt som kommentator i den offentlige debat.

Og sikkert er det, at kulturen nu får en minister, der brænder for sit felt. I hvert fald har Mette Bock brugt meget af sin tid på at debattere netop kultur og kulturpolitik. Både i de landsdækkende aviser og i Horsens Folkeblads debatspalter.

Bl.a. skrev hun i august et læserbrev, hvor hun revsede DR for at være for slap. "DR skal være slankere og kulturelt skarpere", skrev Mette Bock bl.a., ligesom hun også slog fast, at "vi ønsker at sikre dansk produceret indhold, hvor der tales dansk. Sprog og kultur er en vigtig del af vores identitet".

Bredt politisk liv

Politisk har Mette Bock været vidt omkring. I 1990'erne var hun medlem af SF, hvor hun også blev kandidat til Folketinget.

Siden skiftede hun til de radikale, inden hun i 2010 fulgte sin lillebror Anders Samuelsen til Liberal Alliance. Søskendeparret har ifølge folk, der kender dem, et stærkt sammenhold, og lige som de følges ad politisk, bor de også tæt på hinanden i Stensballe.

I efteråret 2011 blev Mette Bock valgt til Folketinget for første gang. Hun fik 6827 personlige stemmer. Det stemmetal blev næsten fordoblet ved det seneste folketingsvalg i 2015.

Mette Bock er 59 år, hun har tre voksne børn og fire børnebørn og er bosat i Stensballe. Hun har igennem næsten 40 år været gift med seminarielektor Hans Jørn Bock.

Storesøster skal styre kultur og kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce