Stolthed på sygehuset: Derfor er nybagte forældre så tilfredse

Langt de fleste fødende på Regionshospital Horsens er glade for den hjælp, det lokale sygehus giver dem. Både under og efter fødslen, fremgår det af den årlige LUP-undersøgelse. Arkivfoto

Stolthed på sygehuset: Derfor er nybagte forældre så tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionshospitalet Horsens høster masser af ros i ny, stor patientundersøgelse. Der er dog også basis for forbedringer, fremgår det.

Horsens: I 2017 kom 2150 børn til verden på Regionshospitalet Horsens. Og når de nybagte forældre igen forlod sygehuset med deres lille guldklump, skete det næsten hver gang med en følelse af tilfredshed med deres oplevelse af det lokale sygehus.

En ny, stor patienttilfredsheds-undersøgelse fra Region Midtjylland kaldet LUP tegner i hvert fald et meget positivt billede af Afsnit for Mor og Barn.

I en pressemeddelelse skriver Region Midtjylland, at 92 procent af de fødende f.eks. vurderer, at de får den støtte, de har brug for under opholdet på sygehuset.

- Vi er meget stolte af den vurdering, mødrene giver os. Vi har haft et travlt år på både fødegangen, i mor- og barn-afsnittet og på fertilitetsklinikken, som har haft den højeste aktivitet nogensinde. Alligevel er det lykkedes os at holde et fokus på den gode service, patientsikkerheden og arbejdsmiljøet, udtaler chefjordemoder Jeanette Ziska.

I LUP-undersøgelsen har de fødende skullet svare på en lang række spørgsmål, og målt på basis af svar på 32 af spørgsmålene ligger Regionshospital Horsens over den landsgennemsnitlige tilfredshed. For de øvrige 10 spørgsmål i undersøgelsen ligger sygehuset på landsgennemsnittet, oplyser Region Midtjylland, som dog også kan berette, at der er områder, hvor sygehuset kan blive bedre.

Om hospitalet og undersøgelsen
Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) bliver gennemført en gang om året i et samarbejde mellem de fem regioner, Danske Regioner og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.LUP 2017 består af forskellige undersøgelser på disse områder:
  • Det somatiske område (planlagt indlagte patienter, akut indlagte patienter og ambulante patienter)
  • Fødende


Om Regionshospital Horsens

2150 børn kom til verden på Regionshospitalet Horsens i 2017.

Hospitalet havde i 2017 27.000 indlæggelser, 165.000 ambulante besøg og 39.000 skopier og operationer.

Vil inddrage patienter og pårørende mere

Det gælder især for indlagte patienters mulighed for at inddrage pårørende i beslutninger om behandlingsforløbene, fremgår det af pressemeddelelsen.

"I den generelle patienttilfredshedsundersøgelse ligger tilfredsheden blandt hospitalets indlagte og ambulante patienter samlet på et stabilt niveau i forhold til tidligere år. Undersøgelsen gennemføres blandt tre typer af patientgrupper: De planlagt indlagte, de akut indlagte og de ambulante, og her ses i år, at de akut indlagte patienter er de mest tilfredse i gruppen, og at de planlagt indlagte er de mindst tilfredse. 30 procent af de planlagt indlagte patienter føler f.eks. ikke, at deres pårørende i tilstrækkelig grad får mulighed for at deltage i beslutninger om deres behandlinger. På tværs af de tre grupper efterlyser patienterne i det hele taget mere inddragelse i deres eget behandlingsforløb," skriver Region Midtjylland.

- Og det skal vi blive bedre til, konstaterer hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, Regionshospitalet Horsens.

- Vi ved, at patientinddragelse fører til øget patientsikkerhed og -tilfredshed, bedre kvalitet og styrket egenomsorg. Derfor kommer vi til at se på, hvordan vi inddrager patienterne og deres pårørende noget mere i behandlingsforløbene både her på hospitalet og på tværs af sundhedssektorerne, udtaler Lisbeth Holsteen Jessen.

Stolthed på sygehuset: Derfor er nybagte forældre så tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce