Statstøtte til Sundparken-plan skal findes i lejernes lommer

Får Horsens Kommune godkendt sin dispensationsansøgning i transport-, bygnings- og boligministeriet, står Sundparken over for en større udvikling, hvor området skal nyindrettes, og boliger skal privatiseres. Arkivfoto: Morten Pape

Statstøtte til Sundparken-plan skal findes i lejernes lommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den statslige støtte, som Andelsboligforeningen Odinsgaarden kan søge, når udviklingsplanen for Sundparken skal gennemføres, skal findes i de almene boligorganisationers egen fond.

Horsens: Trods udsigt til statslige støttemidler bliver det i sidste ende lejerne i de almene boligforeninger, der selv må punge ud, når dele af Sundparken skal nyindrettes og privatiseres.

Godt nok har Andelsboligforeningen Odinsgaarden, der skal finansiere udviklingsplanen, mulighed for at række hånden ud og bede om penge fra en statslig pulje på 10 milliarder kroner, som borgmester Peter Sørensen (S) fortalte i forbindelse med et pressemøde i Sundparken mandag.

Men med den økonomiske håndsrækning pryder staten sig med lånte fjer. Det mener Michael Meldgaard, direktør for Odinsgaarden, som Sundparken er en del af.

- De 10 milliarder kroner består i lejernes egne penge, som staten har lagt hånd på. Penge, som ellers skulle have været brugt på at renovere landets almene boliger, siger Michael Meldgaard.

Staten tager halvdelen af puljen

De 10 milliarder kroner bliver nemlig taget fra Landsbyggefonden. En paraplyinstitution for landets almene boligorganisationer, der opkræver bidrag fra lejere. Pengene bliver blandt andet delt ud, når almene boligbyggerier skal renoveres.

- Staten har valgt at tage halvdelen af de penge, der ligger i fonden og udbyde dem i forbindelse med dens parallelsamfundspakke. Det kommer til at betyde, at der vil være andelsboligforeninger, som får et nej, når de i de kommende år søger støtte til renoveringer gennem Landsbyggefonden, siger Michael Meldgaard.

Direktørens bekymring slutter ikke der.

- Og hvad nu hvis de 10 milliarder kroner ikke slår til. Hvor skal pengene, der skal realisere udviklingsplanen i Sundparken, så komme fra? Vi ved det ikke, siger Michael Meldgaard.

Horsens Kommune opererer med to forskellige udviklingsplaner for Sundparken. Det er op til transport-, bygnings- og boligministeriet at beslutte, hvilken af planerne - hvis nogen - der skal gennemføres.

Statstøtte til Sundparken-plan skal findes i lejernes lommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce