Spritny dagligvarebutik midt i Horsens snart klar til indflytning - men hvem skal åbne den?

Byggeriet af dagligvarebutikken på Sønderbrogade er snart færdigt, men der er endnu ikke fundet en lejer. Foto: Søren E. Alwan

Spritny dagligvarebutik midt i Horsens snart klar til indflytning - men hvem skal åbne den?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Supermarked betaler husleje for butikken fra 1. juni. Håbet er, at der inden for tre-fire måneder er fundet en butikskæde, der vil leje sig ind i lokalerne.

Horsens: En spritny dagligvarebutik på Sønderbrogade står klar til indflytning om et par uger, men der er endnu ikke fundet en lejer til lokalerne.

Dagligvarekæden Dansk Supermarked, der fra 1. juni betaler huslejen for lokalerne, har endnu ikke en færdig aftale med en dagligvarekæde på plads.

- Vi arbejder på sagen. Vi finder ikke en lejer fra 1. juni, men jeg føler mig overbevist om, at vi finder den rigtige løsning indenfor tre-fire måneder. Det giver jo ingen mening at lade butikken stå tom, siger Carsten Hadsbjerg, udviklingsdirektør i Dansk Supermarked.

Oprindeligt var det planen, at dagligvarekæden Kiwi skulle åbne på matriklen. Kontrakten var skrevet under, men i april 2017 gik Kiwi konkurs, og Kiwis ejer, Dagrofa, solgte alle landets Kiwi-butikker, heriblandt Sønderbrogade-butikken, til konkurrenten Dansk Supermarked.

Herfra lød meldingen i august i fjor, at der ikke var fundet en lejer, men at det var besluttet, at butikken ikke skulle huse en af Dansk Supermarkeds egne brands, Netto eller Føtex Food. Sådan er det stadig, understreger Carsten Hadsbjerg.

- Vi arbejder med forskellige muligheder, men Netto og Føtex er ikke blandt dem, siger han.

Vi har ikke noget i klemme rent økonomisk, men det er da træls at aflevere et byggeri, hvor vi ikke kender lejeren.
Ole Mortensen, Torntoft & Mortensen

Travlhed i branchen

Det lokale entreprenørfirma Torntoft & Mortensen bygger dagligvarebutikken, men har solgt projektet til en investor, der fra 1. juni får husleje fra Dansk Supermarked - uanset om bygningen er udlejet eller står tom.

- Vi har ikke noget i klemme rent økonomisk, men det er da træls at aflevere et byggeri, hvor vi ikke kender lejeren. Derfor læner vi os ikke bare tilbage, men hjælper Dansk Supermarked og investoren så godt, vi kan, med at finde en lejer, siger direktør Ole Mortensen, Torntoft & Mortensen.

Han vurderer, at det måske kan sætte skub i tingene, at Dansk Supermarked om kort tid betaler husleje.

- Men det er et svært marked lige nu. Der er travlhed i branchen, og så er det måske ikke lige Sønderbrogade, der bliver prioriteret højest, siger han.

Dagligvarebutikken ligger under første etape af Odinsgaards nye byggeri tæt på Sønderbro Kirke. De første 45 almene boliger står efter planen klar til indflytning 1. december, fortæller Ole Mortensen.

Spritny dagligvarebutik midt i Horsens snart klar til indflytning - men hvem skal åbne den?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce