Sportshaller: Vi vil gerne stoppe pædofile - men der skal være klare regler

Fremover kan det blandt andre blive bestyreren af den lokale svømmehal, som skal holde øje med, om de pædofilidømte overholder deres forbud. Det vækker en smule skepsis hos direktøren for Forum Horsens, Jørn Juul. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Sportshaller: Vi vil gerne stoppe pædofile - men der skal være klare regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontrol med tidligere pædofilidømte foretaget af personalet bliver modtaget positivt i flere af Østjyllands svømme- og sportshaller, herunder i Forum Horsens. Men der er også forbehold og bekymringer. Det skriver TV2 Østjylland.

Østjylland: Vi vil gerne være med til at løse opgaven. Sådan lyder det fra en række idrætshaller, svømmehaller og sportsforeninger i Østjylland oven på nyheden om regeringens lovpakke, der skal forsøge at forhindre tidligere pædofilidømte i at gentage deres kriminalitet.

Lovforslaget indbefatter blandt andet, at såkaldte 'relevante personer' i svømmehaller og idrætshaller fremover med oplysninger fra politiet skal holde øje med, om tidligere pædofilidømte med forbud mod at komme i hallen rent faktisk også holder sig væk.

- Vi vil gerne være med til at bidrage til alt, der kan være tryghedsskabende. Alle tiltag, der kan være med til at beskytte de børn, som kommer i vores faciliteter, vil vi gerne bidrage positivt med, siger Torben Kjeldsen, forretningsfører for Randers Gymnastiske Foreninger, der ejer RGF-hallen i Randers, til TV2 Østjylland.

- Men når det er sagt, så kan jeg godt være spændt på at se, hvordan opgaven skal løses rent praktisk. Vi vil have brug for meget klare retningslinjer, tilføjer han.

Horsens: Der skal være klare regler

Han bakkes op af direktør for Forum Horsens, Jørn Juul:

- Det her tiltag kan godt være med til, at det er trygt for vores brugere at komme her. At forældre ved, at vi holder øje med, hvem der kommer i svømmehallen, hvor deres børn befinder sig. Så vi vil gerne være med til at udføre opgaven, den kan også være til gavn for os.

Ligesom kollegaen i Randers er Jørn Juul dog også en anelse betænkelig ved det rent praktiske i den kommende opgave.

- Der skal være klare retningslinjer. For der er jo tale om meget personfølsomme oplysninger. Hvem må tilgå dem, hvordan skal de opbevares og hvor mange af vores ansatte skal være involveret i det? Vi har lige fået en lang række forordninger omkring databeskyttelse, hvor vi nærmest ikke må opbevare noget som helst. Så det her er jo umiddelbart i den helt anden grøft, siger han til TV2 Østjylland.

Idrætsforbund betænkelig ved forslag

Hos Danmarks Idrætsforbund sidder Jan Darfelt med sager om personfølsomme oplysninger og kigger på, hvordan klubberne skal håndtere dem. Han er ligeledes en anelse betænkelig ved lovforslaget.

- Vi støtter op om forslag, der mindsker risikoen for, at børn bliver udsat for seksuelle krænkelser, men at give oplysninger videre til enkeltpersoner, som skal håndtere nogle meget personlige oplysninger, er jeg lidt bekymret for. Deres opgave er jo en anden. De skal træne børnene i fodbold og håndbold. Det andet er jo en ressorucekrævende og tung opgave, siger Jan Darfelt til TV2 Østjylland.

Kulturrådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (RV), er politisk ansvarlig for medarbejderne i kommunens idrætsfaciliteter, der fremover skal håndtere personfølsomme oplysninger. Han er først og fremmest positiv over for de nye tiltag.

- Det er vigtigt, at sikkerheden er i orden, når det handler om børn. Det her kan være med til at skabe tryghed hos familierne. Spørgsmålet er så bare, hvordan vi skal håndtere oplysningerne. Så jeg forventer, at vi får nogle retningslinjer fra ministeren om, hvordan det skal foregå helt praktisk, siger rådmanden til TV2 Østjylland.

Sportshaller: Vi vil gerne stoppe pædofile - men der skal være klare regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce