Søgning slår ny rekord: Unge strømmer til håndværkeruddannelserne

Der er fuld gang i store byggerier i Horsens. Og hvor der skal bygges, skal der bruges håndværkere. Det vækker derfor glæde, at søgningen til de lokale håndværkeruddannelser stiger markant. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Søgning slår ny rekord: Unge strømmer til håndværkeruddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

202 unge har søgt ind på en teknisk erhvervsuddannelse på Learnmark Tech direkte efter folkeskolen. Det er dobbelt så mange som på samme tidspunkt for to år siden.

Horsens: 202 unge har søgt ind på en teknisk erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen. Det er dobbelt så mange som på samme tidspunkt i 2017.

Det vil sige unge, der er på vej til at uddanne sig til struktør, tømrer, industritekniker eller andre håndværksfag.

Det er positivt - især for det lokale erhvervsliv, siger direktør på Learnmark Horsens, Niels Yde i en pressemeddelelse. Han har bidt mærke i en artikel i Horsens Folkeblad, som fortalte, at 300 håndværkere er i gang på de største byggerier i Horsens.

- Det stiller store krav til arbejdsstyrken, og jer er derfor glad for, at vi i år slår rekord i antallet af unge, der i marts har søgt ind på en teknisk erhvervsuddannelse med drømmen om at blive håndværker.

Tror udviklingen fortsætter

Skolens statistik viser, at antallet af unge håndværkerspirer har været faldende siden 2015. Udviklingen vendte i 2018, da 149 søgte ind på Learnmark Tech mod 104 i 2017. Niels Yde tror og håber, at fremgangen fortsætter de kommende år.

- De seneste år har en erhvervsuddannelse ikke været et naturligt første valg for mange, og den øgede interesse for håndværkerfagene er ikke kommet af sig selv. Den er for mig at se resultatet af et målrettet samarbejde mellem for eksempel Horsens og Hedensted Kommuner, virksomheder, grundskoler og Learnmark Horsens, siger direktøren.

Indsatsen har haft fokus på at oplyse om mulighederne blandt andet ved at tilbyde grundskolerne et gratis undervisningsforløb, hvor eleverne er blevet undervist i fag og discipliner, der giver et indblik i skolens uddannelser.

Learnmark Business oplever også øget interesse for de merkantile erhvervsuddannelser, hvor der er en stigning på 10 procent i forhold til året før.

Søgning slår ny rekord: Unge strømmer til håndværkeruddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce