Socialdemokraterne blokerer for politisk behandling af byggesag i Stensballe

Det er på denne grund ud mod Bygaden i Stensballe, at bygherren, Horsens Boligbyg, ønsker at bygge rækkehuse og få dispensation fra byggeprocenten. Billedet er taget, før det oprindelige hus på grunden, blev revet ned. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Socialdemokraterne blokerer for politisk behandling af byggesag i Stensballe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand Martin Ravn (V) havde ikke held med at få en ansøgning om dispensation fra byggeprocenten løftet op på et politisk niveau. En behandling i administrationen sikrer, at alle borgere behandles ens, mener Socialdemokraterne.

Horsens: Politikerne skal ikke blande sig i behandlingen af en byggesag i Stensballe. Det er en sag, der ligger bedst hos embedsmændene på rådhuset.

Det mener det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget, der på udvalgsmødet forleden afviste et forslag fra udvalgets formand, Martin Ravn (V), om, at en sag om en mulig dispensation fra byggeprocenten ved et byggeri på Bygaden i Stensballe skulle drøftes politisk - og ikke blot afgøres administrativt af embedsmændene.

Forslaget blev imidlertid mødt med et ændringsforslag fra Socialdemokratiet om, at sagen skal behandles efter "gældende praksis", altså at beslutningen som normalt i den slags sager skal tages af administrationen.

Socialdemokratiet har fem ud af ni medlemmer i udvalget, der stemte for ændringsforslaget, mens de øvrige udvalgsmedlemmer fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti stemte imod. Som reglerne er, overtrumfer et ændringsforslag det oprindelige forslag, der dermed ikke sendes til afstemning.

Sagen handler om matriklen Bygaden 10, hvor bygherren planlægger et rækkehus-byggeri og i den forbindelse har søgt om dispensation for den byggeprocent, der er fastlagt i den gældende lokalplan for området.

Meldingen fra Socialdemokratiet betyder jo reelt, at vi fremadrettet ikke behøver at se høringssvarene fra borgerne, når beslutningen alligevel altid skal overlades til forvaltningen.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Sikrer ens behandling

Den præcise ordlyd i Martin Ravns forslag lyder: "Jeg vil gerne have en politisk drøftelse af byggeprojektet Bygaden 10. Bygherre har søgt om en dispensation til bebyggelsesprocenten, der i lokalplanen siger 25 pct. Bygherre ønsker en bebyggelsesprocent på 28,9 pct. Der er desuden uklarhed omkring grundstørrelsen ved tæt lav bebyggelse, som i lokalplanen er 300 kvm, samt andre detaljer. Det er Venstres holdning, at projektet kan og skal realiseres indenfor den eksisterende lokalplan."

- Vi står med en sag, hvor mange naboer og grundejerforeningen er imod en dispensation, og jeg kan ikke se, hvorfor bygherren ikke skal rette sig efter den gældende lokalplan. Han har jo hele tiden vidst, at lokalplanen eksisterede. Meldingen fra Socialdemokratiet betyder jo reelt, at vi fremadrettet ikke behøver at se høringssvarene fra borgerne, når beslutningen alligevel altid skal overlades til forvaltningen, siger Martin Ravn.

Niels Peter Bøgballe (S), næstformand i plan- og miljøudvalget, siger, at Socialdemokratiet blot holder fast i en beslutning, der er taget af et enigt byråd, og at Martin Ravn i øvrigt har mulighed for at tage sagen op til politisk behandling i byrådet.

- Sagen blev fremlagt og belyst på mødet, og i Socialdemokratiet mener vi, at vi skal holde fast i det, et enigt byråd har besluttet om fordelingen af arbejdsopgaver mellem administrationen og udvalget. På den måde sikrer vi en ensartet sagsbehandling, og vi forhindrer, at en behandling af sagen afhænger af, "hvem der kender hvem", siger Niels Peter Bøgballe.

Næstformanden understreger, at han ikke kender til, at der skulle være et sådant motiv i den aktuelle sag fra Stensballe.

Charlotte Lindeskov, der behandler sagen i kommunen, siger, at hun forventer, at der vil komme en afgørelse om dispensation eller ej i næste uge.

Socialdemokraterne blokerer for politisk behandling af byggesag i Stensballe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce