Slut med familieferier: Fremover vil flere rejse alene og gerne med et godt formål

I fremtiden vil flere danskere vælge at rejse alene og med andre formål end at ligge ved polen. Her er et foto fra særudstillingen om "Ferie for alle" på Industrimuseet i Horsens. Foto: Søren E. Alwan

Slut med familieferier: Fremover vil flere rejse alene og gerne med et godt formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste år har flere holdt sig hjemme, men nu bliver der rejst så meget som muligt - og gerne til fjerne og øde destinationer, hvor der enten er ro eller et formål med rejsen, lyder det fra trendforsker.

Firstmover

Horsens: Hvis man skal være med på det nyeste indenfor ferieformer, så skal man rejse til en fjern eller øde destination for at finde ro, dykke efter affald i verdenshavene eller med et andet godt formål for øje.

Det er i hvert fald blandt mulighederne, hvis man skal være med på de nyeste tendenser.

- Firstmoverne rejser ikke efter kultur, seværdigheder eller shopping. Der har de været. De rejser med et formål, som kan være katastrofeområder, hvor man kan hjælpe til, være i et med befolkningen, det kan være at dykke efter affald i verdenshavene, eller det kan være at dele et måltid mad med en, hvor man føler, man selv har mere plus på kontoren. Det er ikke bare at rejse ud, slappe af og ligge på sin flade, siger Kirsten Poulsen, der er trendforsker og direktør i firmaet Firstmove.

I flere år har tendensen været, at mange har holdt sig hjemme, men nu rejser firstmoverne - altså dem som typisk starter en ny tendens - så meget som muligt.

- De ved godt, at det koster på co2-kontoen, men til gengæld kompenserer de alt det, de kan i hverdagen, og når de rejser. De tænker over at leve så energi- og miljøvenligt som muligt, de har ingen madspild, de cykler så meget som muligt, tænker over deres vandforbrug, sparer generelt på ressourcerne, er typerne der sover i shelter og ikke køber en masse ting fra Kina og er generelt sådan lidt til anti-forbrug, fortæller Kirsten Poulsen.

Gruppen af firstmovere bruger godt nok mange penge på rejser og mad af høj kvalitet, men er til gengæld ikke til dyre biler eller materialisme og arbejder måske heller ikke så meget som mange andre.

Engang var ferie ikke for alle, men kun for en lille del af befolkningen. I dag har de fleste sommerferie, og mange rejser meget. Her er et foto fra særudstillingen om
Engang var ferie ikke for alle, men kun for en lille del af befolkningen. I dag har de fleste sommerferie, og mange rejser meget. Her er et foto fra særudstillingen om "Ferie for alle" på Industrimuseet i Horsens, hvor projektleder Kirsten Gravesen er ved at rette lidt på udstillingen. Foto: Søren E. Alwan

Rejser alene

Tendensen går også i retning af, at flere og flere rejser alene, og det er uanset, om man er alene, et par eller om man har børn.

Hvis ikke det er for at gøre en indsats eller hjælpe et sted, kan det være for at være alene og trække stikket. Måske ved at vandre, måske bare ved at være og kigge ud i luften.

- De øde destinationer, hvor der er stille, åbne vidder og højt til himlen er også populært blandt firstmoverne. Det kan være Nordnorge, det kan være Australien eller New Zealand, hvor man kan trække stikket og bare være og få en unik oplevelse, uden at du skal dele den med nogen eller løbe rundt og tage billeder. Det står højt på listen, og det hænger også sammen med et minimum forbrug af telefoner, computere og anden teknologi. Det vil vi også se mere af de næste år, siger Kirsten Poulsen.

Slut med familieferier: Fremover vil flere rejse alene og gerne med et godt formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce