Skolechef om lukningsforslag: Børn bliver kede af ting - det er del af processen

Skolechef Flemming Skaarup beklager, at børnene på Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej blev kede af det, da de i forrige uge fik at vide, at deres skulle skulle lukke. Men han mener også, at det er en del af processen. Arkivfoto

Skolechef om lukningsforslag: Børn bliver kede af ting - det er del af processen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Skaarup, skolechef i Horsens kommune, mener, trods vrede protester, at det var rigtigt at informere børnene om en mulig skolelukning, allerede inden forslaget var behandlet politisk.

Horsens: I forrige uge foreslog forvaltningen i Horsens Kommune at lukke Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej. Samme morgen blev alle børn samlet i festsalen og informeret om, at deres skole skulle lukke. En proces, som siden er blevet højlydt kritiseret, men skolechef Flemming Skaarup mener, at det var den rigtige måde at gøre det på, også selvom lukningen blev skudt i sænk seks dage senere af børne- og uddannelsesudvalget.

- Vi skønnede, at det var den rigtige proces. At børn bliver kede af det, det er en del af det, der kan ske. Vi ville gerne orientere børnene samlet. Jeg synes, det er OK med åbenhed omkring det, lyder det fra skolechefen.

Ifølge ham var det vigtigste, at børnene fik besked, inden nyheden kom ud via f.eks. medierne.

- Jeg er jo ikke kold og kynisk, men børn bliver kede af ting, og jeg synes, det er en del af processen. De har krav på at få at vide, hvad nogen går og tænker om deres skole. Det har de oplevet nu, og de har oplevet, at det lokale demokrati har fundet ud af, at man ikke vil lukke afdelingen. Det er en del af det at vokse op: At opleve, at der kan tages en politisk beslutning, siger han.

Vi skønnede, at det var den rigtige proces. At børn bliver kede af det; det er en del af det, der kan ske. Vi ville gerne orientere børnene samlet, og det, vurderede vi, var den rigtige vej at gå i det. Det er o.k. med åbenhed omkring det.
Flemming Skaarup, skolechef

Børn under teenagealderen

Afdeling Lindvigsvej huser 0. til 6. klasse samt byskolens specialklasser. Det vil sige, de ældste børn er omkring 12 år, og for mange af børnene var det derfor en voldsom oplevelse at få at vide, at skolen skulle lukke.

- Jeg anerkender, at man bliver ked af det. Om man er klar til sådan en udmelding som seksårig eller otteårig, er svært for mig at sige. Det er op til fagpersoner at formidle budskabet i forhold til de forskellige aldersniveauer og håndtere de reaktioner, der måtte komme, sammen med forældrene, siger Flemming Skaarup.

Efter fællesudmeldingen fredag morgen for 14 dage siden fik børnene mulighed for at ringe til deres forældre, og det meste af dagens undervisning blev erstattet af snak i de enkelte klasser.

- Jeg beklager, der var nogen, der blev kede af det, og jeg håber, der er professionelle, som vil hjælpe med, at børnene kommer videre i det. Ledelsen, lærere og pædagoger skal hjælpe børnene med at snakke om det. Men det er ikke anderledes end andre livsbegivenheder, der skal tackles på en skole, siger Flemming Skaarup.

Foreslår måske lukning igen

Der gik knap en uge fra udmeldingen om skolelukningen, til kommunens børne- og uddannelsesudvalg fredede skolen torsdag 4. april. Derefter bad udvalget forvaltningen om en gennemgribende undersøgelse af, hvorfor færre og færre vælger skolen, og det arbejde går forvaltningen nu i gang med.

- Inden man begynder at finde på nyt eller mere, er det godt at få undersøgt meget nøje, hvilke af de indsatser, som allerede er gang, der virker efter hensigten, så vi kan træffe kvalificerede valg, siger skolechefen og fortsætter:

- Vi regner med, at der ligger en plan klar i juni, som kan rulles ud efter sommerferien.

Selvom skolechefen som en del af forvaltningen bakkede op om lukningsforslaget, har han stor respekt for protesterne mod en lukning af afdelingen. Men han vil ikke love, at skolen nu er fredet for altid.

- Nu skal vi prøve at lægge en plan og arbejde med det. Jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt forvaltningen foreslår en lukning igen. Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer.

Skolechef om lukningsforslag: Børn bliver kede af ting - det er del af processen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce