Seks år med fejl: Cykeltællerne i Horsens kokser igen

Til venstre cykeltælleren på Sundvej ved Lunden, der muligvis har fået solstik, selvom det kølige forårsvejr ikke lige frem indbyder til det. Onsdag morgen proklamerede tælleren, at temperaturen ved Lunden nåede op på 85 grader. Til højre cykeltælleren på Høegh Guldbergs Gade, der onsdag var kommet tidsmæssigt ud af kurs. Klokken 9.07 bekendtgjorde standeren, at klokken var 8.22. Foto: Anne Birch

Seks år med fejl: Cykeltællerne i Horsens kokser igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: Selvfølgelig skal vi ikke blive ved med at bruge penge på noget, der ikke virker.

Horsens: Cykelstanderne, der siden 2012 har stået seks steder i Horsens og målt antallet af cyklister på byens indfaldsveje og samtidig har skullet oplyse cyklister om tid og temperatur, virker stadig ikke, som de skal.

En rundtur til byens seks cykeltællere i denne uge viste, at der var fejl på alle seks standere i større eller mindre omfang.

De seks cykeltællere blev stillet op i sommeren 2012, og siden har de givet masser af grå hår i trafikafdelingen i Horsens Kommune. I deres første tre leveår talte tællerne skiftevis ingen cyklister - eller fuldstændig abnorme antal - f.eks. godt 180.000 cyklister på Sundvej på seks timer. Derudover har tællerne haft store problemer med at måle den rette temperatur.

I påsken 2015 kunne kommunen så konstatere, at tællerne nu endelig virkede efter hensigten.

Men nu er den altså gal igen. Og det ærgrer formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

- Det skaber frustrationer. Vi troede faktisk, der endelig var kommet styr på dem, siger han, der understreger, at det er den eksterne leverandør Swarco, der har ansvaret for, at cykelstanderne fungerer, som de skal.

- Der er stadig ét års garanti på standerne. Garantien blev forlænget, da standerne havde store vanskeligheder i begyndelsen, og derfor koster det lige nu ikke kommunen andet end frustrationer, at de ikke virker. Men det er klart, at vi skal kigge på, hvad det her koster, når vi selv skal overtage ansvaret om et år. Og min holdning er, at vi selvfølgelig ikke skal bruge penge på noget, der ikke virker, siger Martin Ravn.

Hvis vi ikke kan garantere, at cykelstanderne kommer til at virke, så skal de fjernes.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

- Det er tvivlsomt, om de kommer til at virke

Rundturen til cykeltællerne onsdag morgen viste flere forskellige problemer.

Ingen af tællerne viste det rigtige klokkeslæt - de talte mellem fem og 67 minutter galt. Derudover havde to af tællerne for alvor problemer med temperaturen. Både tælleren på Sundvej ud for Horsens Museum og tælleren på Bygholm Parkvej tæt ved Fredrik Bajers Gade mente, at temperaturen denne kølige og forblæste morgen nåede op på 85 grader celsius.

Derudover viste cykelstanderen på Høegh Guldbergs Gade f.eks., at klokken var 8.22, selvom den retteligt var 9.07.

- Vi må nok erkende, at det er tvivlsomt, om de nogensinde kommer til at virke efter hensigten med den leverandør og det teknik, vi har i dag. Derfor må vi kigge på, om vi skal have dem pillet ned, eller vi skal have fundet en anden leverandør, siger Martin Ravn.

Begrænset output

Da cykeltællerne blev sat op i sommeren 2012 var det som en del af en kampagne for Horsens som cykelby. Horsens Kommune fik penge fra staten til flere tiltag, men skød også selv penge i. Cykeltællerne kostede dengang kommunen 600.000 kr. Planen var, at data fra cykeltællerne skulle bruges i forbindelse med arbejdet med kommunens overordnede trafikplan - bl.a. for at kommunen kunne få redskaber til at prioritere asfaltmidler osv.

Martin Ravn understreger, at han synes, ideen om cykelstanderne var god. Men han erkender også, at det formentlig er begrænset, hvad kommunen har kunnet bruge dem til.

- Som det ser ud nu, er jeg ikke sikker på, at vi har kunnet bruge tallene til noget, siger han.

Martin Ravn oplyser, at kommunen meget gerne vil høre fra borgere, der oplever, at cykeltællerne ikke virker, som de skal. Han opfordrer borgerne til at bruge app'en "Giv et praj".

- Så har vi en mulighed for at holde leverandøren oppe på, hvor problemerne er, siger Martin Ravn.

Seks år med fejl: Cykeltællerne i Horsens kokser igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce