Se DSB's forklaring: Derfor er banegårdens toiletter nu kun til sms-betalere

Den blå folie er med DSB-motiver. Den sidder på væggene fra gulv til loft, og den er meget modstandsdygtig over for hærværk i form af graffiti. Foto: DSB

Se DSB's forklaring: Derfor er banegårdens toiletter nu kun til sms-betalere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre har kontanter, mens de fleste har en mobiltelefon. Derfor har DSB valgt at udrulle en betalingsmodel til alle landets banegårde, hvor man kun kan betale for adgang med en telefon.

Horsens: Det er ikke længere muligt at betale med en to-krone, hvis man skal låne toilettet på banegården i Horsens.

DSB har valgt en løsning, hvor man kun kan få adgang, hvis man køber en sms-billet, og derfor henvendte en kvinde sig forleden til Horsens Folkeblad med spørgsmålet "hvorfor"?

- Min bror er 97 år og dårligt seende. Han har ingen telefon, så nu kan han ikke længere låne deres toilet. Kan I finde ud af hvorfor, sagde kvinden, og det kan avisen naturligvis.

Vi har spurgt hos DSB, og svaret får vi fra Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB Produkt.

- For det første er vi ikke forpligtet til at drive toiletter på stationerne. Det er en service, vi yder nogle steder. Det har altid været vanskeligt at sikre, at de var pæne og ordentlige, og derfor har vi på det seneste testet en ny indretning på udvalgte toiletter, hvor en del af det nye er sms-betaling, siger Aske Wieth-Knudsen.

- For det andet går udviklingen jo i retning af, at færre har kontanter, mens stort set alle har en mobiltelefon. Derfor har vi valgt den løsning lige nu, og så ser vi løbende på, om der skal være andre muligheder, siger Aske Wieth-Knudsen, og bemærker, at han kan tælle henvendelserne fra kunder, der er utilfredse med dét valg, på en enkelt hånd.

Det har altid været vanskeligt at sikre, at toiletterne var pæne og ordentlige, og derfor har vi på det seneste testet en ny indretning på udvalgte toiletter, hvor en del af det nye er sms-betaling.
Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB Produkt

Modstandsdygtig over for hærværk

Den nye indretning af toiletterne er nu ved at blive rullet ud til alle landets banegårdstoiletter. Her er anvendt meget rengøringsvenlige materialer, hvor noget af det smarteste er blåt folie på væggen, der kan skiftes meget hurtigt.

- Det er nemt at holde rent, og det sidder på væggen fra gulv til loft. Det betyder, at hvis en person ridser i det med en kniv eller maler graffiti, kan vi bare skiftet folien. Det sparer os for flere hundrede tusinde kroner, og det gør, at vi får nogle indbydende toiletter, vi kan være bekendt over for vores kunder, siger Aske Wieth-Knudsen.

Det nærmeste offentligt tilgængelige toilet, hvis man træder ud fra banegården, er betalingstoilettet på Vitus Berings Plads. Det koster fem kroner at anvende, men som en sidebemærkning kan nævnes, at netop dette toilet scorede meget lavt, da Folkebladet i sommer tog en rundtur og bedømte toiletterne i midtbyen. Den reportage kan læses her, hvis man er abonnent.

Se DSB's forklaring: Derfor er banegårdens toiletter nu kun til sms-betalere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce