Sct. Ibs Skole river hele Kilden ned og bygger ny skole

Den lyseblå facade er efter branden omdannet til en kulisse, der skjuler den store brandtomt. Efter eksperters vurdering af facadens tilstand er det besluttet, at også den skal væltes for at give plads til en ny skolebygning. Den får navnet Kilden. Foto: Morten Pape

Sct. Ibs Skole river hele Kilden ned og bygger ny skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den karakteristiske facade på Kilden må lade livet efter den voldsomme brand på Sct. Ibs Skole, som ejer Kilden. Det giver plads til en helt ny skolebygning.

Horsens: Snart forsvinder den ikoniske facade på Kilden, som blev hærget af brand søndag 6. maj.

- Der har været drøftelser om skadernes omfang på Kildens facade, og om den kunne bevares, fortæller Dan Ingemann Jensen, skoleleder på Sct. Ibs Skole, som har rådført sig hos ingeniører og arkitekter.

- Ud fra deres vejledning står det klart, at det på alle måder er mest ansvarligt, at hele bygningen rives ned, fortæller Dan Ingemann Jensen.

Kilden med adresse i Kildgade er efter branden totalskadet.

- Havde det været 25 procent af bagbygningen, der var brændt, havde det været noget andet. Det allerbedste havde jo været, at der ikke havde været en brand. Men det har der, og ud af asken rejser der sig altid noget nyt, og det, skal vi sørge for, bliver godt.

Fredag kl. 12 starter oprydningen af murbrokkerne uden for brandtomten og varer ved hen over weekenden. Hvornår facaden ud mod Kildegade rives ned, er ikke besluttet endnu, det hører ikke med til arbejdet i denne omgang.

- Vi giver eleverne fri kl. 12 i morgen, og så går arbejdet med oprydningen i gang.

Han understreger, at der ikke er fare på færde i forbindelse med arbejdet, men skolen tømmes for elever for en god ordens skyld.

Ud fra deres vejledning står det klart, at det på alle måder er mest ansvarligt, at hele bygningen rives ned.
Dan Ingemann Jensen.
Kilden i Horsens. Foto: Morten Pape
Kilden i Horsens. Foto: Morten Pape

Gamle sten i ny bygning

Og så skal stregerne tegnes til en ny skolebygning til Sct. Ibs Skole.

- Den nye bygning skal selvfølgelig bære navnet Kilden, og der påhviler Sct. Ibs Skole en stort ansvar i forbindelse med, at historien bliver husket. Ikke bare skolens historie i Kilden, men hele Kildens historie. Historien om fagforbundene, der gik sammen om opførelsen af den fælles bygning med fagforeningskontorer i kælderen, historien om de mange juletræsfester, fejring af 1. maj, de klassiske og rytmiske koncerter, bl.a. Poulis musikskole, danseskolerne og meget, meget mere, lyder det fra skolelederen.

Han fortæller, at skolen vil tage initiativ til at sikre, at relevante dokumenter gemmes, og vil være opsøgende, så tidligere brugeres historier nedskrives.

- Vi vil selvfølgelig også gemme et antal mursten fra den oprindelige bygning. Mursten, der vil blive muret ind i den nye bygning som et synligt tegn på de fantastiske historier og oplevelser, der har udspillet sig bag de mure. For minderne er der stadig, og rødderne kan man ikke fjerne.

Hvornår den nye version af Kilden står færdig, ved han endnu ikke, men han lover til gengæld, at der bliver en åben invitation til indvielsen til hele byen.

Kilden i Horsens. Foto: Morten Pape
Kilden i Horsens. Foto: Morten Pape

Sct. Ibs Skole river hele Kilden ned og bygger ny skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce